Διεθνής επικαιρότητα

Το Ισραήλ σκότωσε στέλεχος του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ στη Γάζα

Ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, η οποία θεωρείται η δεύτερη ισχυρότερη στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη Χαμάς, σκοτώθηκε σε αεροπορικό βομβαρδισμό στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του θύλακα, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Αϊμάν Ζάραμπ φέρεται να ήταν ανάμεσα στους διοικητές της ταξιαρχίας της Ράφα του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ και επίσης να ευθυνόταν για την επίθεση εναντίον του κιμπούτς Σούφα και ισραηλινής στρατιωτικής θέσης την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέραν του ανώτερου στελέχους του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, «εξαλείφθηκαν» άλλοι δύο «τρομοκράτες» του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ που βρίσκονταν μαζί του σε διαμέρισμα που έγινε στόχος, πάντα κατά τον ισραηλινό στρατό.

Ο πόλεμος, που διανύει τη 212η ημέρα του, ξέσπασε όταν έφοδος άνευ προηγουμένου που εξαπέλυσαν μαχητές της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας στοίχισε τη ζωή σε 1.170 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους άμαχους, σύμφωνα με απολογισμό βασισμένο σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Η ευρεία στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει έκτοτε το Ισραήλ σε αντίποινα στον παλαιστινιακό θύλακα, υποσχόμενο να αφανίσει τη Χαμάς, έχει στοιχίσει μέχρι τώρα τη ζωή σε τουλάχιστον 34.654 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, κατά το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button