Διεθνής επικαιρότητα

Παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματός της η Φινλανδή πρώην πρωθυπουργός Σάνα Μάριν

Η Μάριν οποία έχασε οριακά σε εκλογές τον Απρίλιο, πλέον θέτει ως προτεραιότητα την προσωπική της ζωή όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Μαρίν, η οποία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να παραιτηθεί αμέσως μετά την εκλογική ήττα, υπήρξε η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο, αξίωμα στο οποίο εξελέγη το 2019 σε ηλικία 34 ετών, προσελκύοντας την προσοχή σε όλο τον κόσμο και βοηθώντας το προφίλ της Φινλανδίας.

Στην ηγεσία της χώρας της όταν ξέσπασε η πανδημία με τον COVID-19 και η Μάριν ήταν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας μετά την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι συνέβαλε στον στον τερματισμό της στρατιωτικής ουδετερότητας της Φινλανδίας υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Η ίδια προήδρευσε στο συνέδριο του κόμματός της για τελευταία φορά την Παρασκευή (1/9) και σε μια σύντομη ομιλία επανέλαβε την κριτική της για τη Ρωσία. «Η Ρωσία και οι εκπρόσωποί της πρέπει να λογοδοτήσουν για το παράνομο έγκλημα της επίθεσης, τα εγκλήματα πολέμου και τις συνέπειες του πολέμου», είπε η Μάριν.

Μπαίνοντας στη σκηνή στους ρυθμούς του «Respect» της Aretha Franklin, η Marin ευχαρίστησε το κόμμα της για την υποστήριξή του. Η ίδια πρόκειται να παραδώσει επισήμως τα ηνία αργότερα σήμερα, αφού οι Σοσιαλδημοκράτες εκλέξουν νέο αρχηγό.

«Εκτός από τη σταθερή υποστήριξη της Φινλανδίας προς την Ουκρανία και τους Ουκρανούς, πρέπει επίσης να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας για την ανοικοδόμηση της χώρας, για ένα ευρωπαϊκό μέλλον», πρόσθεσε η πρώην πρωθυπουργός.

Η 37χρονη Μάριν έχει εμφανιστεί στα εξώφυλλα της Vogue και του περιοδικού Time, έχει ένα εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram και θεωρείται από τους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο ως πρότυπο της χιλιετίας για προοδευτικούς ηγέτες.

Ωστόσο, οι ψηφοφόροι που ανησυχούσαν για ζητήματα όπως η μετανάστευση και το αυξανόμενο δημόσιο έλλειμμα τον Απρίλιο έδωσαν στον δεξιό Εθνικό Συνασπισμό και το ακροδεξιό κόμμα των Φινλανδών οριακή νίκη έναντι της Μάριν, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης.

την περίοδο της πρωθυπουργίας της αντιμετώπισε πολλές κριτικές που αφορούσαν στον ιδιωτικό βίο της ενώ ήταν στο αξίωμά της, συμπεριλαμβανομένων της παρουσίας της σε νυχτερινό κέντρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, της οργάνωσης ιδιωτικών πάρτι στην επίσημη κατοικία της ενώ αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εθελοντική εξέταση ναρκωτικών μετά τη διαρροή ενός βίντεο πάρτι στα μέσα ενημέρωσης.

Το τεστ ναρκωτικών ήταν αρνητικό με τη Μάριν να ζητά συγγνώμη από τους Φινλανδούς για μια φωτογραφία από ένα πάρτι στην παραθαλάσσια κατοικία της πρωθυπουργού απεικόνιζε έδειχνε δύο γνωστές γυναίκες influencers να καλύπτουν το γυμνό στήθος τους με το σήμα «Φινλανδία».

Η Μάριν παραμένει μέλος του κοινοβουλίου, έχει επίσης καταχωρηθεί ως δημόσιος ομιλητής σε αμερικανικό πρακτορείο και ίδρυσε μια εταιρεία συμβούλων με την πρώην βοηθό της.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button