Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Παγκόσμια Μέσα Ενημέρωσης και ΜΚΟ είναι υπέρ του πολέμου”

Υπέρ του σχεδίου της Κίνας για μια ειρηνευτική διευθέτηση στο θέμα της Ουκρανικής κρίσης τάχθηκε για μια ακόμα φορά η Ουγγαρία. Είναι κάτι που επεσήμανε με νέες δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Πίτερ Σιγιάρτο. Όπως είπε για μια ακόμα φορά «δεν υπάρχει λύση στους πολέμους στο πεδίο της μάχης». Ο ίδιος τόνισε πως είναι ανήσυχος για το γεγονός ότι το «στρατόπεδο υπέρ του πολέμου», που υποστηρίζεται από παγκόσμια μέσα ενημέρωσης και δίκτυα ΜΚΟ, παραμένει «εξαιρετικά δυνατό» και υπονομεύει κάθε αποτελεσματικό βήμα προς την ειρήνη.

«Υποστηρίζουμε το κινεζικό σχέδιο ειρήνης, απλώς και μόνο επειδή υπάρχει και ζητά ειρήνη. Και κατά τη γνώμη μας, οποιαδήποτε πρωτοβουλία που εκτρέπει τις διεθνείς πολιτικές συζητήσεις και τον διεθνή πολιτικό λόγο από τον πόλεμο στην ειρήνη είναι χρήσιμη», δήλωσε ο Szijjarto στους δημοσιογράφους. «Αλλά πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί στην υποστήριξη της ειρήνης», πρόσθεσε. «Τόσο η Κίνα όσο και η Ουγγαρία ενισχύουν το στρατόπεδο της ειρήνης».

Ο Szijjarto είπε προηγουμένως ότι πολλοί ηγέτες κρατών μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ υποφέρουν από ένα είδος «πολεμικής ψύχωσης», νιώθοντας σαν να βρίσκονται ήδη σε πόλεμο με τη Ρωσία.  Από την αρχή της σύγκρουσης, η Ουγγαρία ζητούσε κατάπαυση του πυρός και διαπραγματεύσεις για να σωθούν ζωές Ουκρανών, με τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν να επιμένει ότι «ο χρόνος είναι με το μέρος των Ρώσων» και ότι «σχεδόν κανείς» δεν πιστεύει ότι το Κίεβο μπορεί πραγματικά να κερδίσει στο πεδίο της μάχης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button