Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Ο Πούτιν είναι ένα …πολιτικό ζώο που μπορεί να αναγκαστεί να κάνει πίσω!»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «πολιτικό ζώο» που μπορεί να «αισθανθεί φόβο», καθώς προέτρεψε τους εταίρους του Κιέβου να πιστέψουν στη «νίκη» της χώρας του.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να πιστέψουν ακράδαντα οι εταίροι μας ότι η νίκη της Ουκρανίας είναι εφικτή. Και δεύτερον, να μην φοβούνται τον Πούτιν, επειδή ο Πούτιν είναι ένα πολιτικό ζώο που μπορεί να αισθανθεί φόβο και όταν το κάνει, γίνεται πιο επιθετικός. ” είπε ο Κουλέμπα σε συνέντευξή του στο CNN.

Ο Κουλέμπα πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα «αναγκαζόταν να κάνει πίσω» εάν έβλεπε τη δύναμη των εταίρων της Ουκρανίας να υποστηρίζουν το Κίεβο, ειδικά μετά το πρόσφατο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ. Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ουκρανίας είπε ότι ήταν «καλό να έχουμε πίσω την Αμερική» μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου στρατιωτικής βοήθειας 60,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Είναι καλύτερα όταν συμβαίνουν καλά πράγματα αργότερα παρά δεν γίνονται καθόλου. Αλλά συμφωνώ ότι αυτό το πακέτο θα έπρεπε να είχε περάσει πολύ, πολύ νωρίτερα, και τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά σε πολλούς λογαριασμούς», συνέχισε ο Κουλέμπα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button