ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ούτε να μετακινηθείς, ούτε να ταξιδέψεις, ούτε να ζεσταθείς… 

Με τέτοιες τιμές ξεχνάς τις βολτούλες, τις εκδρομούλες και γενικά περιορίζεις όσο γίνεται τις μετακινήσεις σου…

Όταν η τιμή της αμόλυβδης σε πολλά βενζινάδικα της Κρήτης είναι σε απόσταση αναπνοής ή και ακριβώς πάνω στο 2ευρω, πώς θα μπορέσει ένας μέσος εργαζόμενος να μετακινηθεί χωρίς να κόψει από άλλες του ανάγκες; Μάλιστα, χθες ο πρόεδρος των πρατηριούχων του νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης μάς έλεγε χαρακτηριστικά πως, για πρώτη φορά στα ιστορικά, οι τιμές στην Αθήνα είναι πιο πάνω από τις τιμές στην Κρήτη, αλλά και πάλι, είναι έτσι αλλιώς πολύ απαγορευτικές. 
«Οι άνθρωποι “κόβουν” δαπάνες από παντού, αλλά δεν μπορούν και να μην πάνε στη δουλειά τους. Εκεί αναγκαστικά θα βάλουν βενζίνη, αλλά και στη βενζίνη όπου μπορούν να κάνουν οικονομία, θα την κάνουν», μας είπε ο πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων του νομού Ηρακλείου. 
Εννοείται, βέβαια, πως με τέτοιες τιμές ξεχνάς τις βολτούλες, τις εκδρομούλες και γενικά περιορίζεις όσο γίνεται τις μετακινήσεις σου. Όμως, διαπιστώνεται και απολύτως μηδενική κατανάλωση στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο καιρός βοηθάει φυσικά ώστε κανείς να μην αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, αφού για να το προμηθευτεί θα πρέπει να το πληρώσει 1,35 ευρώ το λίτρο! 

Έμεινε στα ταμεία τους 

Έτσι, όπως εξηγεί ο Λυκούργος Σαμόλης, «επειδή η κατανάλωση έχει πέσει σε σχέση με πέρυσι από 45% και πάνω, το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου έμεινε στα ταμεία του κράτους»… Επομένως, αυτές οι πολυδιαφημιζόμενες επιδοτήσεις στην πραγματικότητα έμειναν στα χαρτιά. Ο περισσότερος κόσμος δεν έβαλε πετρέλαιο για να πάρει την επιδότηση, σύμφωνα με τον ίδιο τον πρόεδρο των βενζινοπωλών. 
«Εμείς ως Ομοσπονδία είχαμε από την αρχή φέτος ζητήσει αυτά τα 330 εκατομμύρια ευρώ να πήγαιναν στην αντλία, δηλαδή αμέσως στην τσέπη του καταναλωτή, όπως το έκαναν πέρυσι. Αλλά δε μας άκουσαν», είπε στη στήλη ο Λυκούργος Σαμόλης. 

Ευτυχώς που έρχεται η άνοιξη… 

Φέτος, λοιπόν, οι κυβερνώντες άφησαν ξεκρέμαστο τον κόσμο. Και ευτυχώς που δεν είχαμε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Ακόμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, μέχρι τώρα, ο καιρός είναι ζεστότερος από πέρυσι. Αλλιώς τι θα έκαναν οι άνθρωποι; Θα έβαζαν πετρέλαιο με τέτοιες τιμές; Βέβαια, δεν είναι όλοι στην ίδια μοίρα. Είναι όμως σε αυτήν την κατάσταση η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας. Διότι, πάντα θα υπάρχουν και εκείνοι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους και τις δεξαμενές πετρελαίου των σπιτιών τους. Είναι όμως οι λίγοι. Ο περισσότερος κόσμος υποφέρει. Αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει πραγματικά μέτρα στήριξης των οικογενειών τους. Άφησαν, λοιπόν, ξεκρέμαστο τον κόσμο. Και άντε τώρα να επιβιώσεις, να ταξιδέψεις, αλλά ακόμα χειρότερα, να ζεστάνεις τα παιδιά σου. Τουλάχιστον μας έρχεται η άνοιξη. Και μακάρι να μην είναι από αυτές που μας… “ματώνουν”… 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button