Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Οι σχέσεις του «τάγματος Αζόφ» με τους δολοφόνους του Μιχάλη και ο «αντιφασισμός» του Μητσοτάκη

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» θρηνούν μαζί με τον υγιή φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας και της Ευρώπης την απώλεια του 29χρονου Μιχάλη που οδηγήθηκε σήμερα στην τελευταία του κατοικία από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα.

Αφού τα δάκρυα στεγνώσουν και το «αντίο» έχει ειπωθεί, τα οικεία πρόσωπα του αδικοχαμένου φιλάθλου της ΑΕΚ θα νιώσουν από τον Πολιτικό Φορέα μας ότι θα δεν είναι ποτέ μόνοι τους. Θα είμαστε πάντα εδώ για σας. Τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας.

Συνεχίζουμε όμως να θέτουμε καίρια ερωτήματα προς την κυβέρνηση:

Πώς οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ διέτρεξαν όλη την Ελλάδα χωρίς η κομματική και ανίκανη ηγεσία της Αστυνομίας του Κ. Μητσοτάκη, να μην τους πάρει είδηση αψηφώντας τα προειδοποιητικά υπηρεσιακά σήματα από τις Ιντερπόλ Μαυροβουνίου και Κροατίας αντίστοιχα;

Παράλληλα αναδεικνύουμε ότι η σύνδεση της δολοφονίας με τον νεοναζισμό μπορεί εύλογα, από κάποιους κύκλους, να θεωρηθεί ατόπημα. Εντούτοις, ποια είναι η διαχωριστική και ίσως η «λεπτή» εκείνη γραμμή της κυβέρνησης, προκειμένου να μην προκύπτουν τέτοιου είδους συγχύσεις;

Θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά τους οπαδούς της Ντιναμό Κιέβου, οι οποίοι στο πνεύμα των «αδελφών» τους, δολοφόνων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σηκώνουν… περήφανα το μίσος πάνω από το ποδόσφαιρο!
Δημοσίευσαν σε ιστοσελίδα, φωτογραφία, στην οποία απεικονίζονται δύο ρουκέτες, δηλώνοντας έτσι την συμπαράστασή τους στους Κροάτες που συνελήφθησαν, μετά το θανατηφόρο περιστατικό οπαδικής βίας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα είναι «αδελφοποιημένη» με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι ultras της Ντιναμό Κιέβου αποτελούν τη μεγάλη «δεξαμενή» του νεοναζιστικού τάγματος «Αζόφ», τον ιδεολογικο-πολιτικό, απόγονο των ουκρανικών οργανώσεων του μεσοπολέμου, οι οποίες διεξήγαγαν ένοπλη δράση εναντίον της ΕΣΣΔ και που, με την επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας στην Σοβιετική Ένωση, μετατράπηκαν στα πιο αιματηρά SS των κατεχόμενων ευρωπαϊκών χωρών. Οι χούλιγκαν της Ντιναμό Κιέβου, μάλιστα, μαζί με άλλους νεοναζί, συγκρότησαν τα τάγματα θανάτου που έκαψαν ζωντανούς δεκάδες αντιφασίστες στο Σπίτι των Συνδικάτων στην Οδησσό, στις 2 Μαΐου 2014.
Για την ιστορία, η ουκρανική εισαγγελία έκλεισε τον φάκελο εκείνης της μαζικής σφαγής, χωρίς κανείς να διωχθεί.

Χαρακτηριστικό είναι το πανό που ανάρτησαν πριν πέντε περίπου χρόνια οι οπαδοί της ΑΕΚ στον αγώνα της ελληνικής ομάδας με την Ντιναμό Κιέβου για το Europa League στο ΟΑΚΑ:
«Το 1942 οι Ναζί κρέμασαν τους ποδοσφαιριστές σας, το 2018 δεν σέβεστε την Ιστορία σας»  

Πιο πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2022 επισκιάστηκε η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, μετά το τραγικό σφάλμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να φιλοξενήσει μέσω βίντεο έναν μαχητή του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ να μιλήσει προς τους…Έλληνες βουλευτές και τον ελληνικό λαό.

Μετά τις σοβαρές αντιδράσεις για τη μέγιστη προσβολή του Ναού της Δημοκρατίας ο Γιάννης Οικονόμου (τραγική σύμπτωση;) έσπευσε να χαρακτηρίσει λανθασμένη την εμφάνιση μέλους του Τάγματος Αζόφ. Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεπέρασε με… λίγες λέξεις την πρόκληση και έσπευσε να κάνει αναλυτική τοποθέτηση κατηγορώντας την… αντιπολίτευση!

Μήπως όμως το φάντασμα του ναζισμού βρίσκει εφαρμογή στον αποκαλούμενο νεοφιλελευθερισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Από τη μια καταδικάζουν προσχηματικά τον ναζισμό αλλά από την άλλη πολιτικές και οικονομικές ελίτ συντάσσονται κατά το δοκούν στο όχημα της παγκόσμιας ολιγαρχίας και του ολοκληρωτισμού.

Ναζισμός, νεοφιλελευθερισμός, παγκοσμιοποίηση έχουν κοινό παρανομαστή.

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» επαναλαμβάνουν ότι απαιτούν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησε στη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ!

Να σταματήσει επιτέλους ο κύριος Οικονόμου να επιστρατεύει το υποκριτικό ταλέντο του για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.

Έλεος!  Λίγη πολιτική τσίπα κύριοι της κυβέρνησης!!!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button