Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Οι μετανάστες που έρχονται θα πρέπει να μάθουν να σέβονται τη Ρωσία»

Οι Ρώσοι έχουν το δικαίωμα να απαιτούν από τους μετανάστες να σέβονται τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας, καθώς και να αποκτούν γνώση της ρωσικής γλώσσας, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο ιεράρχης μιλούσε σε έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Ρωσικού Λαϊκού Συμβουλίου την Τετάρτη, όταν παρατήρησε ότι ορισμένοι μετανάστες δεν έδειχναν σημάδια ότι θέλουν να ενσωματωθούν στη ρωσική κοινωνία. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα, σύμφωνα με τον πατριάρχη, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης κλειστών εθνοτικών θυλάκων και της αύξησης του οργανωμένου εγκλήματος.

«Πολλοί θεωρούν τη μετανάστευση απειλή, αλλά η απειλή δεν έγκειται μόνο στη μετανάστευση, αλλά στην απροθυμία ορισμένων μεταναστών να σεβαστούν τον πολιτισμό της χώρας στην οποία ήρθαν να εργαστούν. Γύρω μας ζουν αδελφικοί λαοί, με τους οποίους πάντα προσπαθούσαμε να οικοδομήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας, κατανοώντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε πολλές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης», δήλωσε ο Κύριλλος, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Ο πατριάρχης σχολίασε επίσης πιο άμεσα την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Παρασκευής στον συναυλιακό χώρο του Crocus City Hall σε ένα προάστιο της Μόσχας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 140 ανθρώπους και άφησε χιλιάδες τραυματίες. «Η θηριωδία είναι συγκλονιστική στον κυνισμό και τη σκληρότητά της», είπε προηγουμένως ο Kirill, προσθέτοντας ότι εκείνοι πίσω από την επίθεση «προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν εσωτερικά προβλήματα με τη μεταναστευτική κατάσταση, για να επιδεινώσουν τις διεθνικές σχέσεις στη χώρα μας, μεταξύ άλλων με τη βοήθεια του ριζοσπαστικού ισλαμικού παράγοντα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button