ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Θρίλερ δίχως τέλος με τον θάνατο του Κρητικού φαντάρου στο νησάκι της Ρω – Νέες μαρτυρίες ρίχνουν “φως” (vid)

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του στρατιώτη Μανώλη Τσικνάκη στο νησί της Ρω το 2018 – Στρατιώτες μιλάνε για όσα έγιναν τη μοιραία εκείνη ημέρα και το όπλο που βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του φαντάρου

Έξι χρόνια έχουν περάσει από όταν ο Μανώλης Τσικνάκης βρέθηκε νεκρός στη βραχονησίδα της Ρω την περίοδο που εκτελούσε την στρατιωτική του θητεία στο μακρινό Καστελόριζο.

Η Αγγελική Νικολούλη ασχολήθηκε με την υπόθεση και έβγαλε νέους μάρτυρες που έδωσαν σημαντικά στοιχεία.

Ο σκοπός – μάρτυρας αλλάζει την ώρα που άκουσε τον πυροβολισμό

Ο φαντάρος με τον οποίον άλλαξε σκοπιά ο Μανώλης, μιλώντας στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” της Αγγελικής Νικολούλη αποκάλυψε ότι «αμέσως μετά την αλλαγή που έκανα στη σκοπιά με τον Μανώλη, γύρισα στο φυλάκιο, μια απόσταση μερικών λεπτών. Ξάπλωσα λίγο για να ξεκουραστώ πριν την πρωινή αναφορά .Έξι και τριάντα επτά ακούστηκε ένα δυνατό “μπαμ”. Δεν μιλάμε για τις οκτώ και τριάντα που λένε…». 

Όσον αφορά την ώρα του πυροβολισμού δηλώνει σίγουρος: «Είμαι απόλυτα σίγουρος για την ώρα. Όταν μάζευα το όπλο, είδα πως απέναντι υπήρχαν ακταιωροί από την πλευρά της Τουρκίας, που ήταν κοντά στο νησί, με όριο τα σύνορα. Ήταν πάνω από τρία πλοία, γιατί πιθανότατα να είχαν και εκείνοι ακούσει τον ήχο. Στην αρχή φοβηθήκαμε…Ακούσαμε το «μπαμ», είδαμε και τα πλοία και νομίζαμε πως κάτι έχει γίνει».

Λίγο αργότερα ο σκοπός επικοινώνησε ξανά με την εκπομπή και θέλησε να αλλάξει την ώρα που άκουσε τελικά τον πυροβολισμό…

«Σας ανέφερα πως ξύπνησα από πυροβολισμό στις 06:37. Ωστόσο, μετά από συζητήσεις με αρκετούς από τους τότε φαντάρους καθώς και με το τότε ζευγάρι μου στη σκοπιά, κατάλαβα ότι η ώρα αυτή μπορεί να μην ήταν ακριβής. Δεν επιθυμώ να ληφθεί υπόψη η συγκεκριμένη χρονική αναφορά, καθώς υπάρχει πιθανότητα να είναι εσφαλμένη και δεν επιθυμώ καμία παρανόηση εξαιτίας αυτού. Επιβεβαιώνω ότι πράγματι ξύπνησα από πυροβολισμό και ότι η ώρα ήταν μετά τις 06:00 (περίπου) και ότι ο Μανώλης Τσικνάκης και ο φαντάρος της διπλανής σκοπιάς ήταν η αλλαγή μας εκείνη την ημέρα, εμείς είχαμε 03:00-06:00 και εκείνοι 06:00-09:00».

Στρατιώτης που υπηρετούσε μαζί με τον Μανώλη Τσικνάκη: «Στρατιώτες καθαρίσανε με εντολή το μέρος που σκοτώθηκε το παιδί πριν φτάσει η γιατρός»

Στρατιώτης που υπηρετούσε μαζί με τον Μανώλη Τσικνάκη θυμάται όσα έγιναν τότε: «Έμαθα ότι κάποιοι στρατιώτες στην ουσία καθαρίσανε με εντολή το μέρος που σκοτώθηκε το παιδί πριν φτάσει η γιατρός. Αυτός που ήταν μαζί με τον Τσικνάκη στη σκοπιά, για δυο-τρεις μέρες δεν τον άφηναν να κυκλοφορεί, εκτός αν είχε δίπλα του στελέχη. Δεν τον βλέπαμε καν στο στρατόπεδο. Τον ρώτησα αλλά δεν έλεγε λεπτομέρειες, δεν μίλαγε. Εγώ λέει άκουσα έναν πυροβολισμό, πήγα και είδα τον Μανώλη σε αυτήν την κατάσταση, μόνο αυτό μου είπε. Δεν έλεγε τίποτα άλλο». 

Σχετικά με το όπλο που βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του φαντάρου: «Με G3 θα είχε γίνει κομμάτια όλο το κεφάλι του, με αυτά που μας έλεγαν αυτοί. Ανοίγει όλο . Δηλαδή αν σε βαρέσει από την απόσταση που βλήθηκε ο Μανώλης, θα σου είχε φύγει όλο το κεφάλι. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά τα όπλα που είχαμε εμείς, τα πιο πολλά δεν βαράγανε κιόλας. Διότι ήταν στραβά και πολλές φορές δεν οπλίζανε. Πηγαίναμε για βολές, βαράγαμε και 3 στα 5 ή 2 στα 5 δεν οπλίζανε. Ειδικά αυτά που ήταν πάνω στη βραχονησίδα που ήταν μέσα στη σκουριά».

Δικηγόρος οικογένειας Τσικνάκη: «Να βγει η υπόθεση από το αρχείο, γιατί μιλάμε για ανθρωποκτονία»

Η νομική σύμβουλος της οικογένειας Αλεξάνδρα Σπανάκη, μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη και ζήτησε για την υπόθεση του θανάτου του φαντάρου Μανώλη Τσικνάκη να βγει η υπόθεση από το αρχείο.

«Συντρέχει λόγος περαιτέρω διερεύνησης. Όλα δείχνουν με τα στοιχεία που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, ανθρωποκτονία και όχι αυτοχειρία. Πρέπει να διερευνηθούν ξανά οι συνθήκες. Μου έκανε άσχημη εντύπωση πως περιφερόταν μια δικογραφία επί σχεδόν πέντε χρόνια από το αστυνομικό τμήμα Καστελόριζου στην Εισαγγελία και ξανά πίσω γιατί δεν είχαν συσχετιστεί έγγραφα και ούτε είχαν ολοκληρωθεί οι προανακριτικές διαδικασίες. Το συμβάν αυτό έγινε το 2018 και εμείς πήραμε την δικογραφία σχεδόν στην εκπνοή της πενταετίας, χωρίς τις απαραίτητες φωτογραφίες, όπως συμβαίνει σε όλες τις υποθέσεις ανθρωποκτονιών», ανέφερε αρχικά.

«Ο άτυχος Μανώλης ήταν αριστερόχειρας και βλήθηκε από τα δεξιά με πιστόλι και όχι το όπλο του στρατού όπως αποδείχτηκε από την έρευνα του τεχνικού συμβούλου», πρόσθεσε η δικηγόρος.
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button