Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Οι Ευρωπαίοι συζητάνε ήδη για διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία!»




Στην αποκάλυψη ότι οι Ευρωπαίοι συζητούν ήδη τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της Ουκρανικής κρίσης, προχώρησε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο μιλώντας σε δημοσιογράφους της Λευκορωσίας. Ο ηγέτης της χώρας χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

«Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει μέχρι το φθινόπωρο και θα ξεκινήσουμε συνομιλίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ίσως. Ίσως όχι τον Σεπτέμβριο, αλλά λίγο αργότερα. Δεν θέλω να δώσω καμία πληροφορία, αλλά οι Ευρωπαίοι το συζητούν ήδη».

Ο Λουκασένκο τόνισε πως ειδικά η Γαλλία είναι μια χώρα που ζητάει έντονα πλέον να γίνουν διαπραγματεύσεις αλλά από τη δική του πλευρά ο Ζελένσκυ έχει μια απόλυτη και ακραία θέση θέλοντας ο στρατός της χώρας να πολεμήσει μέχρι να απελευθερωθούν όλα τα εδάφη. Αναφορικά με τις ΗΠΑ είπε ότι έχουν μια πιο ουδέτερη στάση και είναι και αυτές έτοιμες για διαπραγματεύσεις μετά το τέλος της Ουκρανικής αντεπίθεσης. Ο Λουκασένκο πιστεύει επίσης ότι ο Ζελένσκι συνειδητοποίησε ότι το Κίεβο δεν μπορεί να κερδίσει στη σύγκρουση με τη Ρωσία, γι’ αυτό ζήτησε  από τις χώρες του ΝΑΤΟ να ενταχθεί η Ουκρανία στη συμμαχία διαφορετικά αρνήθηκε να παραστεί στη σύνοδο κορυφής του μπλοκ στο Βίλνιους.


Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερη Πένα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button