ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Οργή για τις φουνάρες και την “εμπόλεμη” Ανάσταση στα Καμίνια – Τι καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής (pics)

«Kάθε χρόνο είμαστε στο ίδιο έργο Θεατές», γράφει ένας Καμινιώτης διαμαρτυρόμενος για όλους αυτούς που ανάβουν φωτιές το βράδυ της Ανάστασης χωρίς καμία επίπτωση από τις Αρχές

Την αγωνία και την αγανάκτησή του εκφράζει ένας Ηρακλειώτης, κάτοικος της περιοχής των Καμινίων, για τις φωτιές, τα γκαζάκια ακόμη και τις μολότοφ  που κάποιοι άναψαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στην περιοχή, τάχα μου για να γιορτάσουν την Ανάσταση, προκαλώντας φόβο και πανικό, όπως γράφει σε επιστολή του προς το neakriti.gr. 

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο πολίτης, «κάθε χρόνο είμαστε στο ίδιο έργο Θεατές». Μάλιστα παραθέτει και φωτογραφίες από το βράδυ της Ανάστασης με τις φωτιές, οι φλόγες των οποίων ξεπερνούσαν ακόμη και τριώροφα κτίρια, όπως αναφέρει. 
Ολόκληρη η επιστολή διαμαρτυρίας του πολίτη:  

«Μέχρι το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, που ήρθαν υπάλληλοι του Δήμου και τα μάζεψαν, κάπνιζαν τα αποκαΐδια στην αυλή του Ι. Ναού Αγίας Βαρβάρας στα Καμίνια, από τις φωτιές που άναψαν το βράδυ του Μ. Σαββάτου, αυτοί που θέλουν να δημιουργούν σκηνικό τρόμου και πανικού.

Ένα χιλιόμετρο μακριά ακούγονταν οι εκρήξεις από τις μολότοφ και τα γκαζάκια που πετούσαν, για να “γιορτάσουν” τάχα το γεγονός της Ανάστασης.

Η Δημοτική Αστυνομία, με συνεργείο καθαριότητας, πέρασε το απόγευμά του Μ. Σαββάτου. Πήρε τα ξύλα που είχαν μαζέψει. Όμως στις 10 το βράδυ ανήλικα παιδιά (!!!) άρχισαν να μεταφέρουν τις παλέτες που είχαν κρύψει στο 5ο ΕΠΑΛ και δημιούργησαν μια στοίβα πάνω από 10 μέτρα.

Ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία… Επί του πρακτέου, αντίδραση καμία!!!

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Οι γείτονες που έχουν δει και στο παρελθόν τις φωτιές δίπλα στον υποσταθμό της ΔΕΗ, να ξεπερνούν τα τριώροφα κτίρια, απευθυνθήκαμε στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού να κάνει κάτι. Και έκανε. Όπως ενημερωθήκαμε πήγε στον Εισαγγελέα και κατέθεσε αναφορά. Επίσης στον αρχηγό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου καθώς και στον Δήμο Ηρακλείου, που έχει και την κυριότητα του οικοπέδου της αυλής.

Όμως είχαμε πάλι τα ίδια αποτελέσματα, φωτιές, μολότοφ, γκαζάκια, καπνούς, θορύβους, αναθυμιάσεις. Ένα κοκτέιλ αναταραχής και ανωμαλίας που εμποδίζει και αποτρέπει τους χριστιανούς να εκκλησιαστούν και εμάς τους περιοίκους να αγωνιούμε για τις περιουσίες μας που κινδυνεύουν.

Αφού λοιπόν οι αρχές αποφάσισαν, πάρα όλη την κατανόηση που έδειξαν, ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, εμείς οι κάτοικοι της περιοχής, θα συμβιώνουμε από τώρα και στο εξής με τον φόβο και την αγωνία στην ψυχή μας.

Απροστάτευτοι στον τόπο μας, μέχρι να γίνει κάποιο δυστύχημα. Τότε θα “τρέχουν” όλοι οι αρμόδιοι διαρρηγνύοντας τα ιμάτια τους λέγοντας και πιθανόν βρίσκοντας προφάσεις και δικαιολογίες…

Επιμύθιο… αν κάποιος πολίτης άναβε τώρα, σε αντιπυρική περίοδο φωτιά, στον κήπο του, στο αγρόκτημα του, θα ακολουθούσε η σύλληψή του, η δίκη του και τσουχτερό πρόστιμο. Για όλους αυτούς που ανάβουνε αυτές τις φωτιές που θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν γιατί δεν εφαρμόζεται νόμος;

Ένας Καμινιώτης». 

Δείτε τις φωτογραφίες από το βράδυ της Ανάστασης με τις φωτιές στα Καμίνια: 

Κάψιμο Ιούδα

 

Κάψιμο Ιούδα

 

Κάψιμο Ιούδα

 

Κάψιμο Ιούδα

 

Κάψιμο Ιούδα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button