ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Οι αυτοκτονίες που συγκλόνισαν το νοσοκομείο Βόλου και η αποζημίωση των 100.000 ευρώ – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν για την ασφάλεια των ασθενών – κυρίως εκείνων που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα- στο Νοσοκομείο του Βόλου. Μέσα σε λίγα χρόνια, έχουν καταγραφεί περισσότερες από τέσσερις αυτοκτονίες που αποδίδονται σε ελλιπή μέτρα προστασίας. Πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα που ταλανίζει το “Αχιλλοπούλειο” και οι αρμόδιοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Αφορμή στάθηκε η αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ που επιδικάστηκε στην οικογένεια του 26χρονου Τρύφωνα από τα Κανάλια Μαγνησίας. Νοσηλεύτηκε το 2017 μετά από δύο απόπειρες αυτοκτονίας στο Νοσοκομείο του Βόλου. Παρά το βαρύ του ιστορικό και τη δήλωση του ότι σκοπεύει να το επαναλάβει, τον εισήγαγαν στην Παθολογική κλινική του 7ου ορόφου. Μπροστά στα μάτια άλλων ασθενών και του ίδιου του του πατέρα, άνοιξε το παράθυρο και έπεσε στο κενό, βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι γιατροί όφειλαν να τον έχουν προστατέψει. Για το περιστατικό η διοίκηση του Ματθαίου Δραμητινού δεν διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

4 Απριλίου 2021. Ένας 62χρονος ασθενής με κορωνοϊό πέφτει από τον 7ο όροφο του κτηρίου. Λίγο πριν αποχαιρετά τους άλλους ασθενείς, ανοίγει το παράθυρο και πηδάει. Ήταν κάτοικος Βελεστίνου και η κατάσταση της υγείας του βελτιωνόταν. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και χωρίς οι γιατροί να μπορούν να εξηγήσουν τι του συνέβη, έθεσε τέλος στη ζωή του.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2020. Πασίγνωστος γιατρός του “Αχιλλοπουλείου” αντιμετωπίζοντας σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα προσπαθεί να θέσει τέρμα στη ζωή του. Τελευταία προσπάθεια στην περιοχή της Κάπουρνας, όπου εντοπίζεται και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Βόλου. Εισάγεται στην Ορθοπεδική κλινική και αποπειράται να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το παράθυρο του 5ου ορόφου. Ο γιατρός Γιώργος Μουλάς, τον προλαβαίνει στο τελευταίο δευτερόλεπτο και τον κρατάει από τα πόδια για να αποφύγει τη μοιραία πτώση. Δυστυχώς, δύο ημέρες αργότερα γίνεται το αναπόφευκτο. Ο γιατρός πέφτει στο κενό και σκοτώνεται.

23 Ιουλίου 2022. Ένας 38χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται στη Χειρουργική κλινική του “Αχιλλοπουλείου” στον τρίτο όροφο της νέα πτέρυγας, δίνει τέλος στη ζωή του, πηδώντας από το παράθυρο. Στον θάλαμο επικρατεί πανικός, αφού δίπλα του υπήρχαν άλλοι ασθενείς και συνοδοί.

Εργαζόμενοι στο “Αχιλλοπούλειο” επιμένουν ότι θα πρέπει η διοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ανησυχητικό φαινόμενο, καθώς το νοσοκομείο πρέπει να είναι ένας χώρος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button