ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κρήτη: «Μπαράζ» περιστατικών με ηλεκτρονικές απάτες – Σοκαρισμένος ο 59χρονος που είδε τον λογαριασμό του να αδειάζει (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Κρήτη: «Μπαράζ» περιστατικών με ηλεκτρονικές απάτες – Σοκαρισμένος ο 59χρονος που είδε τον λογαριασμό του να αδειάζει (vid)

Δεν πίστευε στα μάτια του όταν συνειδητοποίησε ότι όσες οικονομίες είχε κάνει εδώ και χρόνια, έκαναν φτερά μέσα σε λίγα λεπτά. Ο λόγος για έναν 59χρονο στο Ηράκλειο που θέλησε να κάνει μια ηλεκτρονική πληρωμή, αλλά τελικά όχι μόνο δεν πλήρωσε, βρέθηκε και χωρίς ευρώ. Απάτες μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου έχουν και πάλι πυκνώσει, αφού μόνο σε μία μέρα καταγγέλθηκαν δύο ακόμη στο Ηράκλειο.

  • Ένα μήνυμα ήταν αρκετό για να καταλάβει ότι είχε πέσει θύμα απάτης
  • Έκαναν «φτερά» οι οικονομίες του 59χρονου
  • Ήθελε να πληρώσει λογαριασμό και έπεσε θύμα οικονομικής απάτης
  • Δύο ακόμα περιστατικά μέσα σε ένα 24ωρο στο Ηράκλειο
  • Σε Μαλεβίζι και Μοίρες δύο ακόμα θύματα ηλεκτρονικής απάτης

Πριν καν προλάβει να καταλάβει τι έχει συμβεί, το μήνυμα που έφτασε στο κινητό του ότι έχει στείλει έμβασμα 8.5000 ευρώ σε λογαριασμό της Γαλλίας, του επιβεβαίωνε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.

Ο 59χρονος Γιώργος Κτιστάκης από το Ηράκλειο, που εργάζεται ως τεχνικός σε μεγάλη εταιρεία, δεν πίστευε ότι οι οικονομίες που είχε καταφέρει να κάνει, μέσα σε μερικά λεπτά έπαψαν να υπάρχουν.

Όπως είπε στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV όλα συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη  όπου επιχείρησε να πληρώσει ένα λογαριασμό από το τηλέφωνό του, χωρίς όμως  να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή. Κάνοντας αναζήτηση της ιστοσελίδας μέσω διαδικτύου, αυτή που μπήκε για να κάνει τη συναλλαγή, τίποτα δεν τον έκανε να υποψιαστεί. Οπότε και έδωσε όσα στοιχεία του ζητήθηκαν. Λίγοι μετά ότι χρήματα είχε… είχαν κάνει φτερά.

Ο 59χρονος που παρακολουθεί στενά όσα συμβαίνουν, όπως λέει ποτέ δεν μπορούσε να πιστέψει ότι μια τέτοια απάτη θα τον έβαζε σε τέτοιες περιπέτειες.

thumbnail_PIC2

Μέσα σε ένα 24ωρο στο Ηράκλειο καταγγέλθηκαν δύο ακόμη περιστατικά απάτης μέσω τηλεφώνου. Ένας 66χρονος από το Μαλεβίζι που του ζήτησαν να πληρώσει δύο χιλιάδες ευρώ για φόρο ποσού που θα λάμβανε από δικαστική προσφυή που είχε κερδίσει, και μια 35χρονη από τις Μοίρες που έδωσε τους τραπεζικούς της κωδικούς σε άτομο που της είπε τηλεφωνικά ότι ήταν σύζυγος της λογίστριας της και ήθελε να προχωρήσει μια διαδικασία πληρωμής, ο οποίος κατάφερε να κάνει μέσα από το λογαριασμό της συναλλαγή 650 ευρώ.

Οι έρευνες της αστυνομίας και για τις τρεις υποθέσεις συνεχίζονται, με τα θύματα να ζητούν μέριμνα για να μπορέσουν ταυτόχρονα με τη δική τους προσοχή, να προστατεύονται και να μην εξαπατώνται.  

Δείτε το βίντεο:

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button