Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Χίος: Επιταγή για το “Σπίτι του Αυτισμού” από τους Ομογενείς ΗΠΑ- Καναδά

Με μια επιταγή δώρο προς το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό, οι Χιώτες ομογενείς από Αμερική και Καναδά συνέχισαν την προσφορά στη γενέτειρά τους.

Στο χώρο όπου πρόκειται να δημιουργηθεί η Στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης και Κέντρο διημέρευσης και φροντίδας ατόμων με Αυτισμό, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ένωσης Ομογενών Αμερικής και Καναδά πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής, 4/8, αγιασμό.

Ο Μητροπολίτης Χίου στις ευχές τους προς τους Ομογενείς για τις δράσεις τους, ξεκίνησε θυμίζοντας απόσπασμα από τον Επιτάφιο του Θουκυδίδη και στα λόγια του Περικλή για τους πεσόντες για την πατρίδα, τονίζοντας ότι σε καιρό ειρήνης η προσφορά είναι με τα έργα. Και τέτοιο είναι η συγκεκριμένη προσφορά των Ομογενών, ενώ σχολίασε πως η ψήφος στους ομογενείς είναι ορθή απόφαση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Αμερικής και Καναδά, Δημήτρης Καλαφάτης, που μετά από 26 χρόνια γύρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, σημείωσε πως εκτός από τα 114.000 ΕΥΡΩ με τα οποία έγινε η μελέτη του έργου, θα συνεχίσουν την προσπάθεια μέχρι να λειτουργήσει το Σπίτι του Αυτισμού. Επισήμανε ιδιαίτερα ότι «θα πάρουν μια αναπνοή τα παιδιά με αυτισμό και θα είναι μια βοήθεια για τους γονείς τους».

Παραλαμβάνοντας την επιταγή ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Αντώνης Ζερβάκης, ευχαρίστησε καταρχήν το Νοσοκομείο Χίου για τη δωρεά του οικοπέδου, τους ομογενείς για τη δωρεά της μελέτης και το Δήμο Χίου για την βοήθειά του, ώστε το έργο με 3 εκατομμύρια ευρώ να ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα 2021-2027. Επισήμανε επίσης ότι με τη δημιουργία του «Σπιτιού» θα ομορφύνει και η περιοχή στη Μπέλα Βίστα.

Χίος: Επιταγή για το “Σπίτι του Αυτισμού” από τους Ομογενείς ΗΠΑ- Καναδά

Μετά τον αγιασμό, όπου παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Σταύρος Μιχαηλίδης και οι Δήμαρχοι Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ, πραγματοποιήθηκε περίπατος ενίσχυσης για το Σπίτι του Αυτισμού από τους Ομογενείς στον δρόμο της Προκυμαίας.

Καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία Βουνακίου, οι ομογενείς γνωρίστηκαν με τα προϊόντα ντόπιων παραγωγών.
Οι εργασίες του 9ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Χίων Ομογενών, ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης, με χαιρετισμούς των εκπροσώπων των Σωματείων των Χιωτών από όλο τον κόσμο, ενώ βραβεύτηκαν για την φιλανθρωπική τους δράση στη Χίο και στην Ελλάδα, πρόσωπα από τον εφοπλιστικό χώρο και συγκεκριμένα οι κύριοι Παναγιώτης Τσάκος, Αλεξάνδρα Προκοπίου και Συμεών Παληός.

Καλή επιτυχία στις εργασίες του 9ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Ομογενών της Χίου ευχήθηκε, μέσω μηνύματος που προβλήθηκε, ο Αμερικανός γερουσιαστής- Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Bob Menendez.

Χίος: Επιταγή για το “Σπίτι του Αυτισμού” από τους Ομογενείς ΗΠΑ- Καναδά

Το Σάββατο στα πλαίσια των εργασιών του 9ου παγκοσμίου συνεδρίου των Ομογενών θα παρουσιαστεί η αρχιτεκτονική μελέτη για το Σπίτι του Αυτισμού. Θα προηγηθούν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ενωσης Ομογενών Χίου, που όπως είπε ο πρόεδρός της Παντελής Μπουρνιάς αναμένεται να παρευρεθεί ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης.

Επίσης την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέση στη μνήμη των Χιωτών της διασποράς στο Μοναστήρι του Αγίου Μηνά, από το Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button