Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Ναι, η Ουκρανία θα μπορούσε να ζητήσει ενίσχυση από Δυτικά στρατεύματα”

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει η Ουκρανία Δυτικά στρατεύματα αν η κατάσταση στο πεδίο της μάχης γίνει αρκετά κακή γι’ αυτήν, άφησε ο Ουκρανός Βουλευτής Aleksey Goncharenko. Μιλώντας στο Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI ευχαρίστησε μάλιστα τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος δεν έχει αποκλείσει την αποστολή Δυτικών στρατευμάτων. Περιγράφοντας τις δηλώσεις του Μακρόν ως «πολύ καλό μήνυμα» προς τη Ρωσία, ο Γκοντσαρένκο σημείωσε ότι τα ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία θα μπορούσαν να επιφορτιστούν με την εκπαίδευση του στρατού του Κιέβου και την εκτέλεση άλλων αποστολών.

«Ναι, νομίζω ότι είναι δυνατό… Αν η κατάσταση στην πρώτη γραμμή μας δείξει ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μόνη της χωρίς Ευρωπαϊκή στρατιωτική υποστήριξη και στρατεύματα, αυτό είναι απολύτως δυνατό», είπε, εκφράζοντας πάντως την ελπίδα ότι ένα τόσο δραστικό μέτρο δεν θα χρειαζόταν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τη δήλωση του Μακρόν «πολύ σημαντική και πολύ επικίνδυνη», χαρακτηρίζοντάς την ως περαιτέρω απόδειξη της άμεσης εμπλοκής του Παρισιού στη σύγκρουση. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα προειδοποίησε επίσης ότι «δεν θα μείνει τίποτα» από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ εάν αναπτυχθούν στην Ουκρανία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button