ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Με γραπτό τεστ δεξιοτήτων οι επιλογές προϊσταμένων

Ωστόσο η έννοια των… δεξιοτήτων χωρά πολλή συζήτηση και έχει και ένα αόριστο, αφαιρετικό περιεχόμενο, που μπορεί να διαμορφωθεί κατά το δοκούν

Για νέα εποχή… αξιοκρατίας στο Δημόσιο έκανε λόγο η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ξεκαθαρίζοντας πως εφεξής όλες οι προαγωγές και οι επιλογές προϊσταμένων θα γίνονται μέσω μίας οδού: Μέσω δημόσιου γραπτού διαγωνισμού δεξιοτήτων υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ.

Ωραίο και βαρύγδουπο ακούγεται, θα μας πείτε… Αλλά από την άλλη, τα έχουμε ξανακούσει αυτά. Αφήστε δε το ότι η έννοια των… δεξιοτήτων χωρά πολλή συζήτηση και έχει και ένα αόριστο, αφαιρετικό περιεχόμενο, που μπορεί να διαμορφωθεί κατά το δοκούν.

Σε κάθε περίπτωση, μιλώντας στην “Καθημερινή”, η Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για δομική αλλαγή με σκοπό την ανίχνευση στους υποψήφιους δεξιότητες, όπως ο επαγωγικός ή παραγωγικός συλλογισμός.

Σκιαγραφώντας τη φιλοσοφία του νέου συστήματος αξιολόγησης, η υπουργός είπε πως στοχεύει σε ένα Δημόσιο που θα λειτουργεί με επίκεντρο τον πολίτη και προσδιόρισε ως προτεραιότητα την παροχή στους πολίτες τη δυνατότητα να αποτιμούν την ποιότητα των υπηρεσιών που τους παρέχει το Δημόσιο.

«Η εργασιακή εμπειρία, τα τυπικά προσόντα, αλλά και η απόδοση στον γραπτό διαγωνισμό θα μας δώσουν τη δυνατότητα να εντοπίσουμε τον κατάλληλο άνθρωπο και να τον τοποθετήσουμε στην κατάλληλη θέση, προκειμένου να βελτιώσουμε σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εσωτερικών…

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button