ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Μεσσηνίας Χρυσόστομος για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό»

«Η Εκκλησία δεν αποδέχεται καμία άλλη έκφραση γάμου εκτός του θρησκευτικού, δέχεται όμως τους πάντες και δεν βάζει κανέναν στο περιθώριο», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος σε μέσο ενημέρωσης

«Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό», τόνισε κατά την διάρκεια ομιλίας του στον Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τον επονομαζόμενο «Φλαρίου», στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ο οποίος προέστη στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Ειδικότερα κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου, τονίζοντας την υποκριτική στάση του Φαρισαίου, ο οποίος προφασιζόμενος την τήρηση του Νόμου ουσιαστικά επιθυμούσε να νομιμοποιήσει την ανομία του. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην υποκρισία που βίωσε η χώρα μας αυτές τις μέρες, με την ψήφιση του νομοσχεδίου περί της δυνατότητας των ομοφύλων ζευγαριών στον Πολιτικό Γάμο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το νόμιμο δεν είναι και ηθικό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της τραγωδίας, του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην περιοχή των Τεμπών.

«Τον διχασμό τον δημιουργούν εκείνοι που εισηγήθηκαν ένα τέτοιο νομοσχέδιο»

«Η Εκκλησία δεν αποδέχεται καμία άλλη έκφραση γάμου εκτός του θρησκευτικού, δέχεται όμως τους πάντες και δεν βάζει κανέναν στο περιθώριο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στην  συνέντευξη στο ACTION 24 σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ερωτηθείς για την βάπτιση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Εκκλησία εκφράζεται μέσα από την Ιερά Σύνοδο.

«Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας όπως θέλουν κάποιοι να διαδίδουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο καθένας εκφράζει τις απόψεις του και ότι δεν είναι δυνατό η Εκκλησία να αναθεωρήσει την πίστη και τη διδασκαλία της.

Όπως τόνισε ο Σεβαστός Ιεράρχης, «δεν είναι ούτε εχθρική η στάση μας απέναντι σε αυτό το γεγονός, ούτε αντιπολιτευτική απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε διεκδικητική, ούτε εκδικητική. Είναι μία στάση την οποία καθορίζει και εκφράζει η Εκκλησία ελεύθερα χωρίς να σημαίνει ότι βάζει στο περιθώριο τον καθένα, ο οποίος έχει τις δικές του επιλογές».

Τέλος υποστήριξε ότι η κοινωνία είναι διχασμένη για την αναγκαιότητα του νομοσχεδίου, αναφέροντας ότι ακόμη και οι βουλευτές δεν μπορούν να συμφωνήσουν ώστε να πάνε ενωμένοι στην ψηφοφορία.

«Το νομοσχέδιο αυτό δημιούργησε διχασμό στην κοινωνία, μέσα στα κόμματα τα πολιτικά αλλά και μεταξύ των ανθρώπων σαν σχέσεις. Αυτόν τον διχασμό δεν τον δημιουργήσαμε όμως εμείς ως εκκλησία αλλά τον δημιούργησαν αυτοί που εισηγήθηκαν ένα τέτοιο νομοσχέδιο», υπογράμμισε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button