Διεθνής επικαιρότητα

Κύπρος: Σε ύφεση το μέτωπο στη Λεμεσό – Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε από χθες το μεσημέρι στην επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά χωρίστηκε σε δύο τομείς σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών.

Μεταξύ Φασούλας – Αψιού υπάρχει ενεργό μέτωπο στο οποίο εργάζονται δυνάμεις πυρόσβεσης. Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις κατασβέσεις ενεργών εστιών και οριοθετήσεις.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κρίσεων rescEU, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος βρισκόταν σε επαφή με Ισραήλ, Λίβανο, Αίγυπτο και Ελλάδα για συνδρομή με εναέρια μέσα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τον «Φιλελεύθερο», με το πρώτο φως της ημέρας μπήκαν στη μάχη, στην τεράστια επιχείρηση κατάσβεσης, της πυρκαγιάς δύο πτητικά μέσα από Ελλάδα και ένα από Λίβανο.

Να σημειωθεί πως βοήθεια ζητήθηκε και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ισραήλ προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης. Επιπλέον, ζητήθηκε από τις Βρετανικές Βάσεις να ενημερώσουν κατά πόσο μπορούν να συνδράμουν από σήμερα το πρωί στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Μάχη με τις πύρινες γλώσσες έδωσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης υπό τον φόβο η φωτιά να μην επεκταθεί στο Δάσος Κακομάλλη.

Για την κατάσβεση της συνέδραμαν όλες οι υπηρεσίες του Κράτους, το Τμήμα Δασών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, Επαρχιακή Διοίκηση, Πολιτική Άμυνα, Εθνική Φρουρά και εκατοντάδες εθελοντές, σε μια προσπάθεια να δαμάσουν τις πύρινες γλώσσες και να περιοριστεί η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button