ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κρήτη: Νοτιάδες και ζέστη οδήγησαν ντόπιους και επισκέπτες στις παραλίες (vid)

Η αργία της Κυριακής σε συνδυασμό με τη ζέστη, έδωσαν σε ντόπιους και επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν τη θάλασσα, έστω κι αν οι περισσότεροι αρκέστηκαν στη δροσιά της από απόσταση

  • Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία στο νησί
  • Καλοκαιρία και ζέστη για όλη την εβδομάδα
  • Μεταβολή από την ερχόμενη Παρασκευή

Καλοκαιρία και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες επικράτησαν και σήμερα στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης και κυρίως στα βόρεια. Ο νοτιάς και η ζέστη οδήγησαν ντόπιους και επισκέπτες στις κοντινές παραλίες ενώ ανάλογο θα είναι το σκηνικό καθόλη της διάρκεια της εβδομάδας.

Καλοκαίρι θύμιζαν και σήμερα οι καιρικές συνθήκες στην Κρήτη και κυρίως στα βόρεια όπου οι νοτιάδες ανέβασαν τον υδράργυρο κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου. Η αργία της Κυριακής σε συνδυασμό με τη ζέστη, έδωσαν σε ντόπιους και επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν τη θάλασσα, έστω κι αν οι περισσότεροι αρκέστηκαν στη δροσιά της από απόσταση.

Οι πιο τολμηροί δεν δίστασαν να απολαύσουν τη θάλασσα με πρώτους απ’ όλους τους χειμερινούς κολυμβητές που συνεχίζουν ακόμη και όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα η ζέστη και οι νοτιάδες θα διατηρηθούν και τις επόμενες ημέρες. Στη χώρα μας, η κίνηση των θερμών αέριων μαζών έχει ως αποτέλεσμα οι μέγιστες θερμοκρασίες στην επιφάνεια του εδάφους και τις επόμενες ημέρες να κυμανθούν 5-6 βαθμούς υψηλότερα από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας δεν προβλέπεται μεταβολή, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα κυρίως στις βόρειες περιοχές της Κρήτης. Από την προσεχή Πέμπτη και την Παρασκευή, ψυχρή αέρια μάζα πιθανό να οδηγήσει σε πτώση της θερμοκρασίας και εκδήλωση βροχοπτώσεων.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button