ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Καιρός: Τοπικές βροχές, ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι και Αφρικανική σκόνη στην Κρήτη – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο (vid)

ακρόαση άρθρου

Καιρός

Καιρός: Τοπικές βροχές, ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι και Αφρικανική σκόνη στην Κρήτη – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο (vid)

Με τοπικές βροχές και αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα επηρεάζει την Κρήτη το βαρομετρικό χαμηλό που στην υπόλοιπη Ελλάδα φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο νησί θα είναι πιο ήπια, θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια ενώ η μεγαλύτερη αστάθεια προβλέπεται για αύριο Παρασκευή

  • Καλύτερο το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο

Η τριήμερη κακοκαιρία που σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας επηρεάζει από απόψε αρκετές περιοχές της χώρας, προβλέπεται να εκδηλωθεί με πιο ήπια φαινόμενα την Κρήτη τα οποία μάλιστα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα. Οι βροχές, οι ενισχυμένοι άνεμοι στα νότια και η σκόνη στην ατμόσφαιρα, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αύριο, πρώτη μέρα του Μαρτίου.

«Θα έχουμε μεν την αυξημένη συννεφιά εξ αιτίας αυτού του συστήματος ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν και τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα και προς το πρωί της Παρασκευής αλλά και στην πορεία. Θα επικρατήσουν ως επί το πλείστων στα νότια ιδιαίτερα στα ανατολικά», όπως είπε στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV ο μετεωρολόγος κ. Μανώλης Λεέκκας.

Περιοχές νότια του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου, όπως επίσης το δυτικό και νότιο τμήμα των Χανίων προβλέπεται να επηρεαστούν περισσότερο. Οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι από ανατολικές, νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με την ένταση τους στα πελάγη να φτάνει τοπικά τα 7 Μποφόρ. Αισθητή αλλά σε επίπεδα που δεν προκαλεί προβλήματα είναι η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.

«Λόγω των νοτιάδων ευνοείται μια μεταφορά σκόνης η οποία δεν ανησυχεί στα κατώτερα επίπεδα μιας και δεν είναι τόσο μεγάλη η συγκέντρωση όσο στην ανώτερη ατμόσφαιρα, καθότι διέρχεται από τη χώρα μας και φαίνεται ότι θα επεκταθεί και σε βορειότερες χώρες της Ευρώπης», όπως μας ανέφερε ο κ. Λάκκς. 

Το Σάββατο η Αφρικανική σκόνη απομακρύνεται και προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε ολόκληρη την Κρήτη με την αστάθεια όμως να διατηρείται. Υψηλές για την εποχή τιμές θα καταγράψει ο υδράργυρος φθάνοντας στις μέγιστες τιμές του, τους 20 βαθμούς Κελσίου.

«Παρόλα αυτά στο πέρασμα της αυτή η διαταραχή θα προκαλέσει κάποια αστάθεια που προς το μεσημέρι αναμένεται να δημιουργήσει αυξημένες νεφώσεις και ήπιες βροχές. Οι άνεμοι από αύριο το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν ωστόσο από το Σάββατο προβλέπεται να ενισχυθούν εκ νέου στα πελάγη και στα δυτικά της Κρήτης. Περιορισμένη αστάθεια προβλέπεται και για την Κυριακή», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button