Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου: Πλατφόρμα καταχώρησης Δηλώσεων Καλλιέργειας

Μια νέα εφαρμογή που αφορά την καταχώρηση των Δηλώσεων Καλλιέργειας των μαστιχοπαραγωγών θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τη Δευτέρα, 11/3/2024, η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Στο σύστημα αυτό οι παραγωγοί, οφείλουν μέσω του λογαριασμού τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα “myemx.gr”, να καταχωρούν τα στοιχεία που αφορούν τις καλλιέργειές τους και συγκεκριμένα: Αγροτεμάχια, καλλιεργούμενα μαστιχόδεντρα ή ελιές, συγκαλλιεργητές, καθώς και τις νέες φυτεύσεις (τελευταίας πενταετίας).

«Για πρώτη φορά και προς όφελος της Μαστιχοπαραγωγής θα δηλώνεται υποχρεωτικά και περιοδικά σε ετήσια βάση το σύνολο των καλλιεργούμενων εκτάσεων, ο συνολικός αριθμός των καλλιεργούμενων δέντρων, τα φυσικά πρόσωπα που απαρτίζουν την οικογενειακή οικοτεχνική εκμετάλλευση, καθώς και οι νέες φυτεύσεις σε βάθος πενταετίας», σχολίασε ο Πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος. Για να σημειώσει επίσης ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι αποτέλεσμα ανάπτυξης από τα στελέχη της ΕΜΧ.

Όπως αναφέρεται δε στο σχετικό δελτίο τύπου, η Δήλωση Καλλιέργειας, θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για την ΕΜΧ και τον παραγωγό, καθώς θα παρέχει τη δυνατότητα προγραμματισμού της παραγωγής και ταυτόχρονα θα επιτρέψει στον Οργανισμό να σχεδιάσει τις δράσεις του προς όφελος των μαστιχοπαραγωγών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω των οδηγιών καταχώρησης στην πλατφόρμα myemx.gr ή με τηλεφωνική επικοινωνία στο 2271021001 (#0).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button