Δ/Σ ΕλλάδαΣτερεά ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

Η Νέα Αριστερά Φθιώτιδας δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Η Νέα Αριστερά Φθιώτιδας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Το κάλεσμα στήριξης:

“Η ιστορία της ΛΑΡΚΟ, της εμβληματικής επιχείρησης με τη μεγάλη συμβολή στην οικονομία της χώρας, στην εξαγωγική της δραστηριότητα και στην εργασία είναι γνωστή. Τα τελευταία 5 χρόνια – χρόνια της Ν.Δ – οι εργαζόμενοι δίνουν την ξεχωριστή, τη  δική τους και  δική μας μάχη.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ με την γνωστή της συνταγή, αυτή των ιδιωτικοποιήσεων παντού, με μία αισχρή τροπολογία τον Φεβρουάριο του 2020 που την ψήφισε μόνη της στη Βουλή οδηγεί συνειδητά την εταιρεία στο ξεπούλημα για να εξυπηρετήσει συμφέροντα αυτών που τη στηρίζουν.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται από το 2020 σε διαρκή αγώνα για να αποτρέψουν το ξεπούλημα  της ΛΑΡΚΟ, για τη συνεχή λειτουργία όλης της επιχείρησης, για να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

Η ΛΑΡΚΟ είναι ένα σύμβολο αγώνων και θυσιών.

Η Νέα Αριστερά Φθιώτιδας είμαστε  ιστορικά και  πολιτικά δεμένοι:

  • με τους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ,
  • με την αγωνία των οικογενειών τους και της ευρύτερης κοινωνίας για το αύριο και τη ζωή τους.
  • με την πορεία και τη συμβολή της εμβληματικής αυτής εταιρείας στην οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας.

Η ΛΑΡΚΟ είναι το χαρακτηριστικό κοινωνικό και πολιτικό παράδειγμα της χώρας μας.

Την ώρα που η  συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προϋποθέτει  την καθοριστική συνδρομή ενός  τεχνολογικά επαρκούς αναπτυξιακού κράτους αλλά και τον έλεγχο των κρίσιμων τομέων της παραγωγής και διανομής των δημόσιων αγαθών η κυβέρνηση πράττει ακριβώς το αντίθετο.

Ο αγώνας των εργαζομένων για τη διατήρηση της λειτουργίας της εταιρείας , της διατήρησης των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων είναι και αγώνας για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας αλλά και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Είναι αγώνας για την πρόοδο και όχι τη συντήρηση.

Είμαστε Αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για τη διάσωση της εταιρείας , την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων  των εργαζομένων της .

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της  ΛΑΡΚΟ  και των φορέων της Λοκρίδας στην Αθήνα την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024.

Όλοι μας, φορείς εργαζομένων, επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων , αγροτών, επιστημονικών φορέων, συνταξιούχων και της νέας γενιάς οφείλουμε να γίνει ο αγώνας της διάσωσης της ΛΑΡΚΟ και δικός μας αγώνας.

Η κυβέρνηση οφείλει  να  βάλει τέλος στην απαξίωση της εταιρείας , να βάλει τέλος στην ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία , να αναγνωρίσει ότι η ΛΑΡΚΟ αποτελεί εθνικό πλούτο.

Η Νέα Αριστερά Φθιώτιδας θα  συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην παραπάνω κατεύθυνση.”

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button