ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ζουν με το φόβο της πλημμύρας στη Λυγαριά – Οι σκηνές του 2022 δεν έχουν σβήσει από το μυαλό των κατοίκων (vid)

Ηράκλειο

Ζουν με το φόβο της πλημμύρας στη Λυγαριά – Οι σκηνές του 2022 δεν έχουν σβήσει από το μυαλό των κατοίκων (vid)

Δεν έχουν κλείσει οι πληγές από τις πλημμύρες του 2022 – Ζουν με τον φόβο της πρώτης δυνατής βροχής οι κάτοικοι στη Λυγαριά

Η περιοχή της Λυγαριάς, δεν συμπεριλαμβάνεται στην εκπόνηση μελετών για έργα ανάσχεσης και διευθέτησης ρεμάτων που έχουν ανατεθεί με στόχο την προστασία περιοχών που έχουν πληγεί από πλημμυρικά φαινόμενα

Το μόνο που έχει αλλάξει στο επίμαχο σημείο στην περιοχή της Λυγαριάς είναι ένας μικρός καθαρισμός κατά μήκος του ρέματος και σε απόσταση 500 μέτρων από το τελευταίο σπίτι. Σε οποιαδήποτε περίπτωση καταρρακτώδους βροχής τα σπίτια της περιοχής κινδυνεύουν να πνιγούν από το νερό και τη λάσπη, καθώς η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε τρείς και λίγο όπως εξηγούν οι κάτοικοι. 

Η περιοχή της Λυγαριάς, δεν συμπεριλαμβάνεται στην εκπόνηση μελετών για έργα ανάσχεσης και διευθέτησης ρεμάτων που έχουν ανατεθεί με στόχο την προστασία περιοχών που έχουν πληγεί από πλημμυρικά φαινόμενα, τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη.

Κλιμάκιο του Τεχνικού Επιμελητηρίου μετά από έκκληση των κατοίκων της περιοχής που βλέπουν το αίτημα τους για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων να μένει στα συρτάρια, πραγματοποίησε χθες αυτοψία στα ρέματα που πνίγουν την περιοχή της Λυγαριάς σε κάθε μεγάλη κακοκαιρία. 

Άμεση συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου Μαλεβιζίου και Περιφέρειας Κρήτης, ζητά το τεχνικό επιμελητήριο αναγνωρίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα των παρεμβάσεων που χρειάζονται πριν η περιοχή της Λυγαριάς υποστεί μία ακόμη καταστροφή. 

Διευθέτηση και του του ρέματος που βρίσκεται βόρεια της εθνικής οδού ακριβώς στο ύψος της διασταύρωσης για Μαδέ, παράλληλα με την κατασκευή υπόγειας διάβασης, ζητούν επιπλέον κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button