ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Κορυφαίος προορισμός για το Πάσχα τα Χανιά – Γεμάτα πλοία και αεροπλάνα (vid)

Σε κορυφαίο προορισμό για το Πάσχα αναδεικνύονται και φέτος τα Χανιά που τις τελευταίες ημέρες βουλιάζουν από κόσμο. Χιλιάδες επισκέπτες έφτασαν με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης»

Σε κορυφαίο προορισμό για το Πάσχα αναδεικνύονται και φέτος τα Χανιά που τις τελευταίες ημέρες βουλιάζουν από κόσμο. Χιλιάδες επισκέπτες έφτασαν με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης».

Πάσχα στα Χανιά θα κάνουν χιλιάδες επισκέπτες που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας επιλέγοντας τον δημοφιλή τα τελευταία χρόνια προορισμό, είτε λόγο καταγωγής είτε για τις επιλογές που προσφέρει. Η κίνηση στην πόλη είναι αισθητά αυξημένη με τις αφίξεις να κορυφώνονται σήμερα.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το τελευταίο τριήμερο αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Σούδας περισσότεροι από 7.000 επισκέπτες.

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο έφτασαν από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής 1.614 επιβάτες και 262 ΙΧ,

Την Μεγάλη Παρασκευή 2.225 επιβάτες και 290 ΙΧ. ενώ την Μεγάλη Πέμπτη  με δύο πλοία έφτασαν   3.267 επιβάτες και 630 ΙΧ.

Αυξημένες είναι και οι πτήσεις εσωτερικού στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων. Μόνο από Αθήνα για σήμερα Μ. Σάββατο ήταν προγραμματισμένες επτά πτήσεις ενώ ο συνολικός τους αριθμός για σήμερα φτάνει τις 53.

Ο μεγαλύτερος όγκος των επισκεπτών είναι Χανιώτες που κατοικούν σε άλλες περιοχές της χώρας και επιστρέφουν στη γενέθλια γη τους για να γιορτάσουν το Πάσχα οικογενειακά. Σημαντικό ποσοστό όμως είναι Έλληνες τουρίστες που επέλεξαν τα Χανιά μεταξύ άλλων προορισμών για να γιορτάσουν τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Οι επισκέπτες του Πάσχα δεν ενίσχυσαν μόνο την τουριστική κίνηση στην πόλη αλλά έδωσαν ζωή και στα χωριά της ενδοχώρας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button