ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Επιστολή προς την Εξεταστική Επιτροπή της κυβέρνησης για το πόρισμα των Τεμπών

Σ’ αυτές τις μικροκλεψιές, ορισμένοι δικαστές μοιάζουν σαν τον δικαστή του Γιάννη Αγιάννη του Βίκτωρος Ουγκώ, που τον κυνηγούσαν να τον πιάσουν και να τον κλείσουν φυλακή γιατί πεινούσε ο άνθρωπος κι έκλεψε ένα καρβέλι ψωμί να φάει

Κύριε διευθυντά, θέλω μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας να εκφράσω τη βαθιά απογοήτευση που ένιωσα όταν άκουσα το πόρισμα των εξεταστικών επιτροπών όσον αφορά στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, που έκοψε το νήμα της ζωής από 57 συνανθρώπους μας.

Κι ερωτώ: ποιους προσπαθείτε να κοροϊδέψετε, κύριοι της κυβερνητικής επιτροπής; Τους τρις δυστυχισμένους και αναίτια χαροκαμένους γονείς κι όχι μόνο! Με το πόρισμα που αναγγείλατε, κύριοι, υποτιμάτε τη νοημοσύνη τους. Ούτε λίγο ούτε πολύ, θέλετε να πιστέψουν ότι το τραγικό εκείνο δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Γιατί τους μαυρίζετε περισσότερο την ψυχή; Τόσο ψυχροί κι ανελέητοι είστε; Όχι, κύριοι, δε σας πιστεύουμε, δεν είμαστε αφελείς. Κάποιοι ευθύνονται για την τραγωδία εκείνη, που έκλαψε όλη η Ελλάδα και εκατομμύρια μάτια πότισαν τη γη με πικρά δάκρυα.

Ποιους προσπαθείτε, κύριοι, να απαλλάξετε από τις ευθύνες που τους βαραίνουν; Τους ψυχρούς δολοφόνους των 57 συνανθρώπων μας; Γιατί περί ψυχρών δολοφόνων πρόκειται. Αλλά θα μου πείτε, πότε αποδόθηκε δικαιοσύνη για εγκλήματα που διέπραξαν ψυχροί εγκληματίες στη χώρα μας κατά το παρελθόν για να αποδοθεί και τώρα. 
Στο πολύχρονο διάβα της ζωής μου, πολλά έχουν δει τα μάτια μου και πολλά άκουσαν τα αφτιά μου. Εγκλήματα κουκουλώθηκαν και σκάνδαλα διαγράφηκαν λόγω αμφιβολιών ή προβάλλοντας άλλες δικαιολογίες, όπως προτέρου εντίμου βίου κ.λπ. Σε πολλές σοβαρές δίκες η αλήθεια διαστρεβλωνότανε και επικρατούσε το ψέμα. Στην εν λόγω περίπτωση, όσον αφορά στο παραπάνω έγκλημα, η προσπάθεια συγκάλυψης διακρίνεται τόσο πολύ όσο διακρίνεται η μύγα μέσα στο γάλα.

Τέλος, δε θα δυσκολευτώ να πω πως ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης πέφτει πολύ βαρύς σε όσους διαπράττουν μικρά αδικήματα, όπως το κλέψιμο ενός κινητού τηλεφώνου ή ενός ζευγαριού γυαλιών ηλίου κ.ά.

Σ’ αυτές τις μικροκλεψιές, ορισμένοι δικαστές μοιάζουν σαν τον δικαστή του Γιάννη Αγιάννη του Βίκτωρος Ουγκώ, που τον κυνηγούσαν να τον πιάσουν και να τον κλείσουν φυλακή γιατί πεινούσε ο άνθρωπος κι έκλεψε ένα καρβέλι ψωμί να φάει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button