ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Επεισόδια στου Ρέντη: «Μας είπαν ότι θα κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς» – Τι ισχυρίστηκε ο 18χρονος δράστης (vid)

«Μου έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα, την πέταξα και είδαν τον αστυνομικό να γονατίζει», είπε ο 18χρονος

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε βαρύτατα ο 31χρονος αστυνομικός στα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης ρίχνουν οι πρώτες πληροφορίες από όσα είπε ο 18χρονος που ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Σύμφωνα με τον 18χρονο, πριν τον αγώνα υπήρχε πληροφορία ότι θα κάνουν επίθεση προς αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη.

Κάποια στιγμή – φέρεται να έχει πει ο νεαρός δράστης, σύμφωνα με το protothema.gr – οι επικεφαλής της ομάδας των χούλιγκαν τους είπαν να βγουν έξω από το γήπεδο.

Τότε, είπε ο 18χρονος, ότι βγήκαν έξω και κάποιοι τους έδωσαν διάφορα αντικείμενα που πέταξαν αργότερα στους αστυνομικούς.

Στον 18χρονο, όπως είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα και, μάλιστα, του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.

Ο νεαρός περιέγραψε, επίσης, πως, όταν ενεργοποίησε τη ναυτική φωτοβολίδα, την είδε να χτυπάει στο έδαφος και μετά τον αστυνομικό να γονατίζει.

Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλους χούλιγκαν.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες το βράδυ της Πέμπτης.

Η σύλληψη του 18χρονου

Στη σύλληψη του δράστη του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη προχώρησε το πρωί της Κυριακής (10/12) η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο αυτό ομολόγησε την πράξη του. Πρόκειται για νεαρό άτομο, 18 ετών, που ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες. 

Τα πρώτα καλά νέα

Εντωμεταξύ σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, υπήρξαν τα πρώτα καλά νέα για την αντίδραση του οργανισμού του στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή. Οι γιατροί τον παρακολουθούν συνεχώς και φαίνεται πως έχει περιοριστεί η μεγάλη αιμορραγία που παρουσίαζε.

Την ίδια στιγμή, οι γιατροί προχωρούν σε σταδιακή μείωση των κατασταλτικών φαρμάκων και για την ώρα δεν έχει καταγραφεί κάποια επίπτωση. Οι θεράποντες γιατροί αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα, Κυριακή, ξανά σε καθαρισμό του τραύματος του 31χρονου αστυνομικού στο πόδι.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button