Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Εδραιώνεται η τουριστική συνεργασία Δήμου Καβάλας-Ρουμανίας

Μισή ώρα διήρκεσε η προγραμματισμένη συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2024, στο δημαρχιακό μέγαρο, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με τη Γενική Πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, Carmen Ileana Mihalcescu, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Ανάπτυξης, Παναγιώτη Αγγελίδη, της συμβούλου του Δημάρχου Καβάλας για ευρωπαϊκά προγράμματα, Ιούς Χατζηβαρύτη και του Ακολούθου Οικονομικών Υποθέσεων του εν λόγω Προξενείου, Silviu Mihai Zeleniuc.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στο ιδιαιτέρως αυξημένο ποσοστό των Ρουμάνων τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, και παρουσιάστηκαν διάφορα στοιχεία για τα αποτελέσματα της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην ετήσια τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου.

Δεν έλειψαν και οι επισημάνσεις τόσο για ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της Ρουμανίας, ως απόρροια της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και του εκσυγχρονισμού των συστημάτων καταγραφής και άμεσης εξυπηρέτησης των εταιριών που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα, όσο και για τις προοπτικές συνεργασίας του Δήμου Καβάλας και του Ρουμανικού Προξενείου στον πολιτιστικό τομέα.

Τέλος, όπως συμφωνήσαν ο κ. Μουριάδης και η Γενική Πρόξενος της Ρουμανίας, οι δύο πλευρές, σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο και τις γειτονικές χώρες, Βουλγαρία και Τουρκία, θα κινήσουν τη διαδικασία για την αποτύπωση των τουριστικών ροών και στα τέσσερα κράτη, αξιοποιώντας την σχετική πρόσκληση του προγράμματος Black Sea.

Φωτογραφίες: Κώστας Σαραϊδάρης.

(Δελτίο Τύπου)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button