ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Δημήτρης Τσιόδρας στο ΚΡΗΤΗ TV: Η Ελλάδα προσέρχεται με αυτοπεποίθηση στις συζητήσεις με την Τουρκία. Στόχος οι διαφωνίες να μην παράγουν κρίσεις (vid)

Ηράκλειο

Δημήτρης Τσιόδρας στο ΚΡΗΤΗ TV: Η Ελλάδα προσέρχεται με αυτοπεποίθηση στις συζητήσεις με την Τουρκία. Στόχος οι διαφωνίες να μην παράγουν κρίσεις (vid)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV μίλησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα μίλησε μεταξύ άλλων, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV και στην Κατερίνα Σαλαπάτα.

«Μετά τις εκλογές στην Ελλάδα και την Τουρκία και τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο Ερντογάν στο Βίλνιους, έχει γίνει μια προσπάθεια επανεκκίνησης των διμερών σχέσεων. Προφανώς δεν έχουμε λύσει, ούτε είμαστε κοντά να λύσουμε τη μεγάλη διαφορά που έχουμε που αφορά στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Όπως έχουμε πει, στόχος είναι να βάλουμε μπροστά μια θετική ατζέντα που σημαίνει να προχωρήσουμε σε μια συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Να μην είμαστε συνεχώς στο “κόκκινο” δηλαδή και οι διαφωνίες μας να μην παράγουν κρίσεις», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

«Αυτό που περιμένουμε λοιπόν είναι, σε θέματα που αφορούν την οικονομική συνεργασία, σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, σε ζητήματα μετανάστευσης, να υπάρχει μία συνεργασία και να υπάρχει ένα θετικότερο κλίμα. Συνεργασία που μπορεί να είναι αμοιβαία επωφελής», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας.

«Θέματα που αφορούν στην εθνική κυριαρχία δεν συζητούνται. Αυτό είναι σαφές από την ελληνική πλευρά», επισήμανε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας ότι «δεν είμαστε αφελείς, είμαστε ρεαλιστές. Ξέρουμε ότι οι πολιτικές των κρατών δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη».

«Η Ελλάδα δεν προσέρχεται φοβικά σε αυτές τις συζητήσεις. Η Ελλάδα είναι μία ισχυρή χώρα. Προσέρχεται με αυτοπεποίθηση, έχοντας ενισχύσει και την άμυνά της και το διπλωματικό της οπλοστάσιο και έχοντας εμπιστοσύνη στο δίκαιο των θέσεών της», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Δείτε το βίντεο:

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button