Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Δεν υπάρχουν πλέον αληθινοί ηγέτες στην Ευρώπη»

Οι σημερινοί ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών είναι ως επί το πλείστον «θαμποί, αθώοι τεχνοκράτες» που επιδιώκουν τα «ευρωατλαντικά ιδεώδη» αντί να επιλύουν εθνικά προβλήματα, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του TASS.

«Στην Ευρώπη, όπως έχω πει πολλές φορές, έχουν φύγει όλοι οι αληθινοί ηγέτες. Έχει φτάσει μια γενιά αμυδρά, άτονων τεχνοκρατών, που υποστηρίζουν μόνο τα ευρωατλαντικά ιδεώδη. Αντί να ασχολούνται με τα εθνικά τους προβλήματα, ακολουθούν οδηγίες από την Ουάσιγκτον», είπε.

Ο Μεντβέντεφ εξήγησε ότι «Υπάρχουν εξαιρέσεις μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών, όπως ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ή ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο, αλλά αυτό επιβεβαιώνει μόνο τον κανόνα». Και όλοι οι υπόλοιποι είναι άνθρωποι που δεν έχουν τη δική τους θέση», δήλωσε ο πολιτικός.

Κατά τη γνώμη του, η προηγούμενη γενιά ευρωπαϊκών προσωπικοτήτων είχε την εσωτερική δύναμη να εγείρει αντιρρήσεις όταν τα ζητήματα ήταν σημαντικά για τις χώρες τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πήραν το μέρος της Ρωσίας ή ότι εγκατέλειψαν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, σημείωσε ο πολιτικός.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button