Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

«Δεν θα σταματήσουμε τις επιχειρήσεις ακόμα και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις»

Την πεποίθηση ότι η Ρωσία δεν θα αναστείλει τις πολεμικές επιχειρήσεις της σε περίπτωση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με την  Ουκρανία, εξέφρασε ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ.

«Είπαμε ότι δεν θα σταματήσουμε με τη σύγκρουση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Σε αντίθεση με εκείνες τις διαπραγματεύσεις που έγιναν κάποτε στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη φορά οι μάχες πρέπει να συνεχιστούν. Επιπλέον, η πραγματικότητα στο έδαφος έχει γίνει διαφορετική, τώρα είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι τέσσερις νέες περιοχές μας», επεσήμανε ο Λαβρόφ και σημείωσε ότι ο ίδιος ο Ζελένσκι απαγόρευσε τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, «η Φόρμουλα του Ζελένσκι είναι τελεσίγραφο και η Ρωσία δεν εμπιστεύεται πλέον το καθεστώς του Κιέβου. Η Ρωσία «συναλλάσσεται» με την Ουκρανία επειδή το Κίεβο αποτελεί απειλή για τη Μόσχα, εξήγησε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η πολιτική των ΗΠΑ γνώρισε φιάσκο στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, καθώς και στην άμεση γειτνίαση με την Ουάσιγκτον, όπου οι συμμορίες είναι αχαλίνωτες».

Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν Γάλλοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές στο έδαφος της Ουκρανίας μαζί με εκπροσώπους άλλων ειδικών υπηρεσιών ευρωπαϊκών χωρών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button