ΚρήτηΤοπικές Είδησης

«Γλιτώσαμε τα χειρότερα» – Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της Σούδας από τη μεγάλη φωτιά στον Ναύσταθμο Κρήτης (vid)

ακρόαση άρθρου

«Γλιτώσαμε τα χειρότερα» – Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της Σούδας από τη μεγάλη φωτιά στον Ναύσταθμο Κρήτης (vid)

Ο συντονισμός των υπηρεσιών και η ταχύτητα με την οποία έδρασαν αποσόβησε τα χειρότερα χθες στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης και η οποία οδήγησε τις αρχές στην απόφαση εκκένωσης του οικισμού, του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης και των σχολείων της Σούδας

  • Κάτοικοι Σούδας: «Από στύλο της ΔΕΗ εκδηλώθηκε η πυρκαγιά»
  • Ο συντονισμός των υπηρεσιών αποσόβησε το χειρότερο σενάριο
  • Φόβοι για ένα δύσκολο καλοκαίρι στην Κρήτη
  • Εν αναμονή της άφιξης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την πυρκαγιά που κινητοποίησε το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων των Χανίων και σήμανε συναγερμό στις ένοπλες δυνάμεις, η κατάσταση στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης έχει ομαλοποιηθεί.

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για δεκατέσσερα στρέμματα καμένης δασικής έκτασης. Κάτοικοι της Σούδας που έβλεπαν τους καπνούς να πνίγουν την περιοχή φοβήθηκαν για τα χειρότερα.

Η ταχύτητα επέμβασης όλων των δυνάμεων της πυροσβεστικής, του στρατού και του πολεμικού ναυτικού και ο μεταξύ τους συντονισμός διασφάλισε κατ’ αρχάς την ακεραιότητα και την ασφάλεια των κατοίκων του οικισμού των αξιωματικών καθώς και των ασθενών και του προσωπικού του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης.

Naustathmos Soudas _ Pyrkagia

Ανακοίνωση για τη φωτιά που ξεκίνησε από δασική έκταση δίπλα στη Λέσχη Υπαξιωματικών του Ναυστάθμου Κρήτης εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισημαίνοντας ότι από πλευράς των ενόπλων δυνάμεων συμμετείχαν όλα τα μέσα της Πυροσβεστικής του Ναυστάθμου Κρήτης, ομάδες «Δευκαλίων» καθώς και εναέρια μέσα από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Naustathmos Soudas _ Pyrkagia

Οι αρχές εκφράζουν φόβους για ένα δύσκολο καλοκαίρι λόγο κυρίως των απρόβλεπτων ή και ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η αντιπυρική περίοδος που φέτος άρχισε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά προμηνύεται απαιτητική, ενώ σε επίπεδο Κρήτης ήδη έχουν καταγραφεί δύο δύσκολα περιστατικά, ένα στην Ιεράπετρα και το δεύτερο στην περιοχή του Ναυστάθμου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης με τα εναέρια μέσα που θα σταθμεύσουν για όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου στο νησί.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button