ΚρήτηΤοπικές Είδησης

“Βροχή” τα παράπονα για καθυστερήσεις ραντεβού και χειρουργείων (ηχητικό)

425 καταγγελίες σε 4 χρόνια για τα νοσοκομεία της Κρήτης

Πραγματικός “κυματοθραύστης” της αγανάκτησης των πολιτών και διεκπεραιωτές παραπόνων στα δημόσια νοσοκομεία μετατράπηκαν τα “Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας”, όπως τα έχουν αποκαλέσει οι εργαζόμενοι, αναλογικά με τα χρόνια λειτουργίας τους και τον αριθμό των παραπόνων που έχουν δεχτεί μέχρι σήμερα.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, σε συνεργασία Ένωσης Ασθενών, 7ης Υ.ΠΕ. και Ιατρικού Συλλόγου, αποκαλύπτουν ότι μέχρι το 2020 δεν υπάρχουν καταγραφές θετικές ή αρνητικές, ενώ από την ίδια χρονιά μέχρι σήμερα επί συνόλου 264.358 επισκεπτών στα “Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας” έχουν καταγραφεί 425 παράπονα για τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Όπως είπε στο Ράδιο 98,4 η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών για τα Δικαιώματά τους Κατερίνα Κουτσογιάννη, στην πλειοψηφία τους τα παράπονα έχουν να κάνουν με τις καθυστερήσεις σε ραντεβού τόσο γιατρών όσο και χειρουργείων, περιστατικά διαχείρισης περιστατικών και κακής συμπεριφοράς προς ασθενείς, συνοδούς, τις δυσκολίες πρόσβασης στα νοσοκομεία ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, όπως και τις θέσεις στάθμευσης.

Στο σύνολό τους οι καταγγελίες-παράπονα ήταν κατά την ίδια επώνυμες.

Για το ΠΑΓΝΗ, με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου, στην ευθύνη του οποίου ανήκουν οι υπηρεσίες, όπως είπε η κ. Κουτσογιάννη, οι γραπτές καταγγελίες ήταν από το 2020 μέχρι σήμερα 157 κι οι προφορικές 586, τα αιτήματα-προτάσεις 29 για βελτιώσεις στις υπηρεσίες και τα ευχαριστήρια 167. Με μικρές αυξομειώνεις η κίνηση που καταγράφεται και στο Βενιζέλειο.

«Η νομοθεσία αυστηροποιείται και οι οδηγίες είναι σαφείς για τα δικαιώματα των ασθενών από ’δω και στο εξής», επεσήμανε η Β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης. Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν και να μην “πετούν” τα δικαιώματά τους.

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button