ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Βρέθηκε απολίθωμα από το αρχαίο θαλάσσιο ερπετό – Πόλη στη Γαλλία πουλάει σπίτι για μόλις 1 ευρώ (vid)

ακρόαση άρθρου

Περίεργα

Βρέθηκε απολίθωμα από το αρχαίο θαλάσσιο ερπετό – Πόλη στη Γαλλία πουλάει σπίτι για μόλις 1 ευρώ (vid)

  • Βρέθηκε απολίθωμα από το αρχαίο θαλάσσιο ερπετό
  • Μία κατοικίδια γάτα μπορεί να διπλασιάσει τις πιθανότητες σχιζοφρένειας
  • Πώληση σπιτιού στη Γαλλία μόλις 1 ευρώ

Οι επιστήμονες εντόπισαν ίσως το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό που κολύμπησε ποτέ στις θάλασσες – ένα πλάσμα μεγαλύτερο από δύο λεωφορεία δίπλα-δίπλα το οποίο έζησε πριν από περίπου 202 εκατομμύρια χρόνια δίπλα στους δεινόσαυρους. Το απολιθωμένο οστό της γνάθου του βρέθηκε το 2016 από έναν κυνηγό απολιθωμάτων σε μια παραλία στο Σόμερσετ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το 2020, ένας πατέρας και μία κόρη βρήκαν ένα άλλο παρόμοιο οστό και βοήθησαν να συμπληρωθεί το παζλ. Οι ειδικοί λένε τώρα ότι τα απολιθώματα προέρχονται από δύο γιγάντια ερπετά ιχθυόσαυρου, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν μήκος 25 μέτρων.

Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία, όπως ένα πλήρες κρανίο και ένας σκελετός, για να επιβεβαιωθεί το ακριβές μέγεθος του πλάσματος, επειδή έχουν βρεθεί μόνο μερικά θραύσματα μέχρι στιγμής. Ο γιγάντιος ιχθυόσαυρος πέθανε σε μια μαζική εξαφάνιση και οι ιχθυόσαυροι που έζησαν μετά δεν έφτασαν ποτέ ξανά στο τεράστιο αυτό μέγεθος.

Δείτε το βίντεο:

Μία κατοικίδια γάτα μπορεί να διπλασιάσει τις πιθανότητες σχιζοφρένειας

Το να έχετε μια γάτα ως κατοικίδιο ζώο μπορεί ενδεχομένως να διπλασιάσει τον κίνδυνο εμφάνισης σχιζοφρένειας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας πραγματοποίησαν έρευνες εξετάζοντας 17 μελέτες από 11 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην έρευνα τους διαπίστωσαν ότι όσοι συνυπήρχαν με γάτες πριν από την ηλικία των 25 ετών είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν σχιζοφρένεια. Ο επικεφαλής συγγραφέας Dr John McGrath δήλωσε: «Βρήκαμε μια συσχέτιση μεταξύ της ιδιοκτησίας γάτας και των αυξημένων πιθανοτήτων εμφάνισης διαταραχών που σχετίζονται με τη σχιζοφρένεια». Το 1995, ένα έγγραφο πρότεινε ότι ορισμένες περιπτώσεις σχιζοφρένειας μπορεί να προκαλούνται από ιούς που προέρχονται από τη γάτα του σπιτιού, μέσω του παρασίτου Toxoplasma gondii, το οποίο μπορεί να εισέλθει στον οργανισμό μέσω δαγκώματος. Το παράσιτο μπορεί να εισέλθει στο κεντρικό νευρικό σύστημα και να επηρεάσει τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο, οδηγώντας σε αλλαγές της προσωπικότητας, ψυχωτικά συμπτώματα και ψυχιατρικές διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια.

Πώληση σπιτιού στην Γαλλία μόλις 1 ευρώ

Μία πόλη στη Γαλλία πουλάει ένα σπίτι για μόλις 1 ευρώ, για όποιον θέλει να μετακομίσει στην ευρωπαϊκή χώρα. Το Saint-Amand-Montrond, που βρίσκεται μεταξύ Παρισιού και Λυών, έγινε η τελευταία ευρωπαϊκή πόλη που προσφέρει σπίτια σε ανθρώπους σε απίστευτα φθηνή τιμή. Η γαλλική πόλη, σύμφωνα με πληροφορίες από την Sun πουλά ένα ακίνητο δύο υπνοδωματίων, πλήρες με σαλόνι, κουζίνα, τουαλέτα στον κάτω όροφο, δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο στον επάνω όροφο για μόλις 1 ευρώ. Το φθηνό σπίτι διαθέτει επίσης δική του αυλή και γκαράζ. Ενώ μπορεί να ακούγεται σαν μια καλή συμφωνία, υπάρχει μια αρκετά βαριά παγίδα για την αγορά του σπιτιού. Επειδή το γαλλικό σπίτι δεν έχει κατοικηθεί εδώ και 12 χρόνια, θα χρειαστεί σημαντική ανακαίνιση ύψους 127.800 ευρώ. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένα εντυπωσιακό νούμερο, ο François Blondieau, ο οποίος είναι αντιπρόσωπος της πόλης για την πολεοδομία, δήλωσε ότι η πόλη θα προσφέρει «σημαντικές επιδοτήσεις» για την ανακαίνιση. Όποιος σκέφτεται να αρπάξει το γαλλικό σπίτι θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για την αγορά του ακινήτου μέχρι τις 15 Ιουνίου 2024. Αυτός που θα επιλεχθεί θα πρέπει να υπογράψει τα συμβόλαια τον Ιανουάριο του 2025.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button