ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Από την Σμύρνη στο Dimond League ο Τεντόγλου

Η αγωνιστική δράση ξεκινάει με στόχο το Ευρωπαϊκό της Ρώμης και τους Ολυμπιακούς του Παρισιού…

 

Μια χρονιά γεμάτη αγώνες και μεγάλες προκλήσεις έχει ήδη ξεκινήσει. Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει μπροστά του δύο κορυφαίες διοργανώσεις όπου θα είναι στο επίκεντρο καθώς και στις δύο θα διεκδικήσει τους τίτλους που κατέχει!

Για να συμβεί αυτό όμως χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία η οποία ξεκίνησε μια εβδομάδα μετά από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκόβης. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους σε λίγες ημέρες αναχωρεί με το υπόλοιπο γκρουπ του προπονητή του Γιώργου Πομάσκι για την Σμύρνη. Στην Τουρκία θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες και στην συνέχεια θα ξεκινήσει η αγωνιστική δράση με αρχική κορύφωση το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης και στη συνέχεια τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Πρώτος αγωνιστικός σταθμός για τον 26χρονο άλτη του μήκους θα γίνει στο Diamond League της Ντόχα (10/5). Στο συγκεκριμένο μίτινγκ το μήκος των ανδρών είχε βγει από το πρόγραμμα την τελευταία δεκαετία. Τελευταία φορά που ήταν ενταγμένο το μήκος ήταν το 2014 όταν νικητής ήταν ο Λούης Τσάτουμας με άλμα στα 8,06 μέτρα. Όπως είναι λογικό ο Τεντόγλου θα επιδιώξει να συνεχίσει την ελληνική… κυριαρχία στο Diamond League της Ντόχα. Ο πρωταθλητής του μήκους έχει αγωνιστεί και πάλι στο Κατάρ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε φιλοξενηθεί το 2019 όπου ήταν δέκατος στον τελικό του αγωνίσματος. 

Επτά ημέρες μετά (17/5) ο Μίλτος Τεντόγλου θα ταξιδέψει στην Κύπρο όπου θα αγωνιστεί στο μίτινγκ της Λεμεσού. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε πάρει μέρος και πέρυσι στον συγκεκριμένο αγώνα όπου πλήθος κόσμου είχε βρεθεί στο Τσίρειο στάδιο για να τον δει από κοντά. 

Στα πλάνα του Παγκόσμιου πρωταθλητή ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωτάθλημα της Ρώμης (7-12/6) ίσως προστεθεί και ένας ακόμη αγώνας, αυτός στο Ντεσάου (24/5) της Γερμανίας.
 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button