ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αποζημίωση για ζημιά σε Ι.Χ. από κάδο στο Ηράκλειο

Ξέρετε πόσα αυτοκίνητα έχουν σπάσει αμορτισέρ ή έχουν υποστεί ζημιές από το κακό οδόστρωμα; Πόσες άλλες ζημιές ή βλάβες έχουν υποστεί άνθρωποι από παραλείψεις και αμέλειες του Δήμου;

Στη διάρκεια κακοκαιρίας στο Ηράκλειο, οι δυνατοί άνεμοι παρέσυραν κάδους απορριμμάτων.

«Ένας εξ αυτών έπεσε πάνω σε σταθμευμένο όχημα Ηρακλειώτη, προκαλώντας μικρή ζημιά στο όχημα. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, ύστερα απ’ όλες τις ενέργειες που προβλέπονται για να αποζημιωθεί από τον Δήμο Ηρακλείου, θεωρώντας ότι είναι υπεύθυνος που ο κάδος δεν ήταν ασφαλισμένος με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τον άνεμο, κατόρθωσε να έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και να πετύχει με τον Δήμο συμφωνία για την αποζημίωσή του. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για κάποιο μεγάλο ποσό. Πρόκειται για 200 ευρώ, η διεκδίκηση των οποίων για τον ζημιωθέντα μέσω της νομικής οδού θα στοίχιζε περισσότερο και για τον Δήμο Ηρακλείου είναι ένα πολύ μικρό ποσό για να αποκατασταθεί η βλάβη σε βάρος ενός δημότη. Θα μου πείτε, έχει νόημα να γίνεται αναφορά σε όλο αυτό για 200 ευρώ; Βεβαίως, είναι η απάντηση της στήλης, αφού δεν πρόκειται για το ποσό των 200 ευρώ, αλλά για το ποιες είναι οι υποχρεώσεις δημοτών και Δήμου και πώς θα πρέπει κάποιος να κινείται όταν του συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά και βαριέται να μπλέξει με τη γραφειοκρατία.

Ξέρετε πόσα αυτοκίνητα έχουν σπάσει αμορτισέρ ή έχουν υποστεί ζημιές από το κακό οδόστρωμα; Πόσες άλλες ζημιές ή βλάβες έχουν υποστεί άνθρωποι από παραλείψεις και αμέλειες του Δήμου; Για όλα αυτά θα πρέπει να υπάρχει αποκατάσταση… ηθική και οικονομική, γιατί οι δημοτικοί άρχοντες εκλέγονται για να κρατούν σε υψηλά στάνταρ το αστικό περιβάλλον, το περιβάλλον της υπαίθρου, που είναι ευθύνη τους, και φυσικά να βρίσκονται δίπλα σε κάθε δημότη όταν του συμβαίνουν διάφορα για τα οποία υπαίτιος είναι ο Δήμος!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button