ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Απαγορεύτηκε ο απόπλους στο «Κρήτη ΙΙ» λόγω βλάβης στην κύρια μηχανή – Παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά λόγω απαγορευτικού

Ταλαιπωρία για δεκάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά καθώς κόλλησε και η μπουκαπόρτα του «High Speed 4»

«Επεισοδιακό» ήταν το βράδυ της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι του Πειραιά καθώς σημειωθήκαν δύο απρόοπτα με αποτέλεσμα δεκάδες επιβάτες να ταλαιπωρηθούν. Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Κρήτη ΙΙ» λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ πρόβλημα υπήρξε και στο πλοίο «High Speed 4», καθώς κόλλησε η μπουκαπόρτα.

Ειδικότερα απαγορεύθηκε ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Κρήτη ΙΙ» λόγω μηχανικής βλάβης στην κύρια μηχανή στο λιμάνι του Πειραιά πριν τον απόπλου του για το Ηράκλειο. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 9 το βράδυ. Με μέριμνα της εταιρείας οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το επιβατηγό οχηματαγωγό «Νήσος Ρόδος», ωστόλο λόγω του απαγορευτικού που είναι σε ισχύ παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Κόλλησε η μπουκαπόρτα του «High Speed 4»

Στο άλλο περιστατικό το επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «High Speed 4» κατέπλευσε κανονικά στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Κυριακής, οι επιβάτες κατέβηκαν χωρίς πρόβλημα, ωστόσο υπήρξε ταλαιπωρία για όσους είχαν αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα κατά την ώρα της αποβίβασης κόλλησε η μπουκαπόρτα του πλοίου με αποτέλεσμα να «εγκλωβιστούν» τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν εντός του γκαράζ.

Έτσι όσοι επιβάτες είχαν οχήματα έπρεπε να περιμένουν μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα και να καταφέρουν να πάρουν τα οχήματά τους, σύμφωνα με το in.gr.

Τελικά, το πρόβλημα λύθηκε και η μπουκαπόρτα να ανοίξει λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ και έτσι έληξε η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «High Speed 4».

Είχε προηγηθεί το περιστατικό με το πλοίο «Fast Ferries Andros», οι 734 επιβάτες του οποίου κατάφεραν μετά από 18 ώρες ταλαιπωρίας να πατήσουν στεριά.

Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου- Κανονικά τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο Βόλος-Σποράδες. Κλειστή είναι η γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button