Διεθνής επικαιρότητα

Πέθανε η τραγουδίστρια Βάσω Χατζή

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια του δημοτικού και λαϊκού τραγουδιού Βάσω Χατζή. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η τραγουδίστρια Χαρά Βέρρα με ανάρτησή της στο Facebook.

Η τραγουδίστρια αποχαιρέτησε τη συνάδελφό της, με μια κοινή τους φωτογραφία, γράφοντας: «Δυστυχώς τα άσχημα νέα μαθαίνονται πολύ γρήγορα. Βάσω Χατζή, δεν θα υπάρξει πάλι τέτοια μεγάλη τραγουδίστρια! Καλό σου ταξίδι Βάσω μου, δεν μπορώ να το πιστέψω…. Πριν λίγες βδομάδες τα λέγαμε στο μαγαζί που είχες έρθει! Δεν έχω λόγια… θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της, στους ανθρώπους της. Σε όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια! Αναντικατάστατη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια ήταν η Βάσω Χατζή

Η Βάσω Χατζή γεννήθηκε στην Ασωπία Βοιωτίας και ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι σε ηλικία 17 ετών, όταν ήρθε στην Αθήνα.

Οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις της έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 σε γνωστά δημοτικά στέκια. Έκανε εμφανίσεις με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, τον Στάθη Κάβουρα, τον Γιάννη Κωνσταντίνου, τον Θανάση Βαρσαμά, τη Σοφία Κολλητήρη, την Άννα Τσαχάλου, τη Ζέτα Οικονόμου, την Τασία Βέρρα, τον Τάκη Καρναβά και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες. Επίσης, συνεργάστηκε με σπουδαίους οργανοπαίκτες όπως ο Λευτέρης Ζέρβας, ο Βασίλης Σαλέας, ο Γιάννης Βασιλόπουλος, ο Μάκης Μπέκος, ο Γιώργος Μάγγας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικές από τις επιτυχίες της, είναι: «Αγάπες και παράπονα» (1976), «Λίγα λουλούδια» (1977), «Δύο αγάπες» (1977), «Πόσο πάει το φιλί» (1978), «Σ’ αγαπώ και πού με βάζεις» (1979), «Πάρε την καρδιά μου» (1991), «Φίλησέ με» (1992), «Μετανοιωμένος» (1995), κ.λπ. Έχει επίσης μικρή ή μεγάλη συμμετοχή στους δίσκους: «Γεύση από Ελλάδα» (1974), «Με αγάπη» (1983), «Κ. Σούκας: 20 χρόνια επιτυχίες» (1991 και CD), «Πανόραμα» (του Βασιλάκη Σαλέα, 2πλός δίσκος «ζωντανής» ηχογράφησης, 1992 και CD), «Mια βραδιά στο Αλεξάντερ» (1999, CD), κ.λπ.

Ακούστε το τραγούδι:

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button