ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ακρίβεια: Στη δίνη των ανατιμήσεων οι καταναλωτές – «Αλμυρός» ο οβελίας, «τσιμπημένες» οι τιμές σε Πασχαλινά γλυκά (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Ακρίβεια: Στη δίνη των ανατιμήσεων οι καταναλωτές – «Αλμυρός» ο οβελίας, «τσιμπημένες» οι τιμές σε Πασχαλινά γλυκά (vid)

Με την ακρίβεια να παραμένει στα ύψη ο εορτασμός του Πάσχα απαιτεί αυστηρούς υπολογισμούς και περικοπές προκειμένου οι καταναλωτές να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα των ημερών. Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι, ασύμφορές οι εξορμήσεις ακόμη και σε επίπεδο Κρήτης όπου  η μέση τιμή της βενζίνης έχει  ξεπεράσει τα δύο ευρώ

Κάθε πέρυσι και καλύτερα για τους καταναλωτές που γονατίζουν μπροστά στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις για τον εορτασμό του Πάσχα. Με την ανάσταση…της τσέπης τους να μην έρχεται και την ακρίβεια να καλπάζει,  προσπαθούν με κόπο να ανταποκριθούν αυξημένα έξοδα των ημερών

Το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών θα είναι ακριβότερο τουλάχιστον κατά 6% σε σχέση με πέρυσι και εκτιμάται πως για παράδειγμα για 6 με 8 άτομα θα στοιχίσει έως και 355 ευρώ. Μόνο για 10  κιλά άλλωστε του απαραίτητου οβελία το κόστος μπορεί να αγγίξει περίπου τα 140 ευρώ καθώς η τιμή του αρνιού κυμαίνεται από 12,50 έως και 13,90 ευρώ το κιλό.

Πονοκέφαλος και τα πασχαλινά γλυκά είτε χειροποίητα είτε αγορασμένα καθώς η ανοδική πορεία σε πρώτες ύλες αλλά και την ενέργεια φέρνουν αναπόφευκτα αυξήσεις για τον καταναλωτή… Στα αρτοποιεία του Ηρακλείου για παράδειγμα η αύξηση υπολογίζεται από 5 έως 10%  σε τσουρέκια και καλιτσούνια.

Πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν οι καταναλωτές και για τις εορταστικές εξορμήσεις τους ακόμη κι αν αυτές είναι εντός Κρήτης καθώς το κόστος για  καύσιμα χτυπά κόκκινο. Και χθες και στις 4 περιφερειακές ενότητες η μέση τιμή της αμόλυβδης παρέμεινε πάνω από 2 ευρώ με το Ρέθυμνο μάλιστα να κατατάσσεται στις 5 πιο ακριβές περιοχές της Ελλάδας.

Στην αγορά και του Ηρακλείου η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες με τους καταναλωτές να εφοδιάζονται τα απαραίτητα για το Πάσχα και τα παιδιά να παραμένουν  πάντα προτεραιότητα.

Η λίστα των υποχρεώσεων των ημερών είναι μακρά με τις καταναλωτές να σβήνουν και να γράφουν και να κάνουν τους σχετικούς υπολογισμούς προκειμένου μέχρι την Ανάσταση να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες αγορές.

Δείτε το βίντεο:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button