ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ακίνητα: Μπορεί και να δημιουργήσει πιέσεις στις τιμές στην Κρήτη

Παραπολιτικά

Ακίνητα: Μπορεί και να δημιουργήσει πιέσεις στις τιμές στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κατοχυρώνουν το δικαίωμα λήψης άδειας παραμονής με το ισχύον καθεστώς, εφόσον έχουν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό ή προσύμφωνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024

Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν, το ελάχιστο ύψος επένδυσης σε ακίνητα, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος επενδυτής να εξασφαλίσει άδεια παραμονής, θα αυξηθεί στις 800.000 ευρώ στην Κρήτη και όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, που θα έχουν πλέον το ίδιο όριο με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κατοχυρώνουν το δικαίωμα λήψης άδειας παραμονής με το ισχύον καθεστώς, εφόσον έχουν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό ή προσύμφωνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Στη συνέχεια έχουν περιθώριο να υπογράψουν το οριστικό συμβόλαιο έως το τέλος του έτους ή να αναζητήσουν νέο ακίνητο έως την άνοιξη του 2025.

Ακόμη μία σημαντική παράμετρος είναι ότι πλέον οι επιφάνειες των ακινήτων που θα αγοράζονται θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 120 τ.μ., ενώ απαγορεύεται η αξιοποίηση μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης. Όπως εξηγούν στελέχη της αγοράς ακινήτων, το μέτρο αυτό έχει τύχει θετικής αποδοχής από την αγορά, καθώς θα στρέψει κάποιους επενδυτές σε πιο παραγωγικές επενδύσεις, όπως η αξιοποίηση κενών ή απαξιωμένων ακινήτων, και ταυτόχρονα δύναται να αυξήσει και το οικιστικό απόθεμα.

Αν οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν, η αύξηση της προσφοράς κατοικιών μπορεί και να δημιουργήσει πιέσεις στις τιμές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button