Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Πραγματοποιήθηκε η απολογιστική διαδικασία του 37ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

Την Κυριακή 4 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε η απολογιστική διαδικασία του 37ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι δυνάμεις της Ταξικής Ενότητας (Π.Α.ΜΕ) έκαναν προσπάθεια να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη της περιοχής μας. Την ακρίβεια που κατατρώει το εργατικό εισόδημα στο Σούπερ Μάρκετ, στα καύσιμα, στα δημοτικά τέλη κ.α. Την ενεργειακή φτώχια που έχει εκτιναχθεί ειδικά στην περιοχή μας λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας κ.α.

Μέσα από τις ομιλίες τους ανέδειξαν ότι σήμερα η εργατική τάξη της περιοχής μας έχει ανάγκη από ένα κίνημα το οποίο θα οργανώνει την πάλη των εργαζόμενων με κριτήριο τις δικές τους ανάγκες και δικαιώματα και δεν είναι υποχείριο της εκάστοτε κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Προσπάθησαν να αναδείξουν τις ευθύνες της πλειοψηφίας του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης (ΔΑΚΕ) που όλο το προηγούμενο τρίχρονο αποτέλεσε άξιο στήριγμα της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Με παραδείγματα από την στάση τους σε μεγάλους αγωνες των εργαζόμενων και του λαού όπως η απεργία για να αποδοθούν ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, το έκτρωμα Γεωργιάδη, την παιδιατρική του Μαμάτσειου κ.α από όπου απουσίαζαν.

Η πλειοψηφία του Ε.Κ. η παράταξη της ΔΑΚΕ με τη στάση της αποτέλεσε εμπόδιο το απολογιστικό συνέδριο του Ε. Κ. Κοζάνης να αποτελέσει ένα πραγματικό συνέδριο που αντιπρόσωποι από κλάδους και χώρους δουλειάς θα συζητάνε τα προβλήματα τους και θα οργανώνουν από κοινού το αγώνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι κατά παράβαση κάθε κανονισμού δεν έβαλαν προς συζήτηση 3 ψηφίσματα που κατέθεσε στο σώμα η Ταξική Ενότητα .

1.Για τους αγωνιζόμενους φοιτητές.

2.για τους αγωνιζόμενους αγρότες

Για την Απεργία που οργανώνουν ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα , ΑΔΕΔΥ στις 28 Φλεβάρη.

Επιστράτευσαν το «Αποφασίζομεν και διατασσομεν», για να μην ακουστεί λέξη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που έχει σπρώξει αυτόν τον κόσμο στον αγώνα.

 

Τέλος οι αντιπρόσωποι της Ταξικής Ενότητας κάλεσαν τους αντιπροσώπους του 37ου Συνεδρίου να συμβάλουν ώστε τα σωματεία να μπουν μπροστά στην οργάνωση της Απεργίας στις 28 Φλεβάρη. Με μαζικές διαδικασίες , με ουσιαστική συζήτηση στους χώρους δουλειάς ώστε να δοθεί μια μαζική απεργιακή απάντηση με το σύνθημα «η τα κέρδη τους η ζωή μας».

Επίσης κάλεσαν τους αντιπρόσωπους του Συνεδρίου στην εκλογική διαδικασία της 11Φλεβάρη να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας σαν ένα πρώτο βήμα για την αλλαγή συσχετισμών στο Ε.Κ Κοζάνης

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button