ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ανακοίνωση της αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρίου για τα νερά του Πλατύ

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αντιπολίτευση του Δήμου Αμαρίου για τα νερά του Πλατύ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Μενέλαος Σ. Φραγκιουδάκης, αναφορικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρα.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Από τα μέσα μέσα ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε ότι χθες στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρα στο Δημαρχείο Αμαρίου. Σαν Αντιπολίτευση δεν ενημερωθήκαμε και δεν κληθήκαμε.

Ο δήμαρχος θεωρεί ότι όταν έρχεται ένας υπουργός για τα ζητήματα του τόπου, δικαιούται να παραβρίσκεται ο ίδιος και ένας στενός του κύκλος και κανείς άλλος αιρετός, φορέας ή δημότης, ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις ανενόχλητα και μακριά από τους ενδιαφερόμενους.

Τελικά όπως εξελίσσονται τα πράγματα φαίνεται ότι, όπως και με τον ΧΥΤΑ-Αμαρίου, έτσι και με τα νερά του Πλατύ, η περιοχή αποχαιρετά την Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού

«Στις 16 Φεβρουαρίου θα υπογραφεί η σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το έργο του Πλατύ Ποταμού, με χρηματοδότηση 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο αφορά το μεγάλο Φράγμα Πλατύ κάτω του Πετροχωρίου, που προορίζεται για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα της πεδιάδας της Μεσσαράς και την πλήρωση του Φράγματος Φανερωμένης.

Παράλληλα για στάχτη στα μάτια, υποσχέθηκαν για το Αμάρι Μελέτες υποτιθέμενων αρδευτικών έργων για το μέλλον.

Και ο δήμαρχος ανακοινώνει ένα κατάλογο αντισταθμιστικών τάχα έργων που θα διεκδικήσει «κατόπιν εορτής».

Έτσι σε 5 χρόνια (σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού) υπολογίζεται ότι το Φράγμα του Πλατύ θα έχει κατασκευαστεί, η Μεσσαρά θα κατακλυστεί από τα νερά μας και η Περιοχή του Αμαρίου από όπου εκβάλλουν, θα μείνει στο διηνεκές άνυδρη.

Και αυτό είναι και παράνομο (οδηγία 2000/60 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Λεκάνες Απορροής) και άδικο.

Το Αμάρι δεν αξίζει αυτήν την μεταχείριση και οφείλει να αντιδράσει.

Από την πλευρά μας θα ζητήσουμε άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα.

Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης

Μενέλαος Σ. Φραγκιουδάκης».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button