Δυτική ΜακεδονίαΜακεδονίαΤοπικές Είδησης

Παρουσίαση βιβλίου ”Ο Κηπουρός” του Θανάση Στ. Καρανάνου στη Λέσχη Αξιωματικών Κοζάνης

 

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κηπουρός» του Θανάση Καρανάνου θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης, ώρα 6.30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Καμαριάδης, Πρώην Προϊστάμενος Δημοσίων Σχέσεων Ενεργειακού Κέντρου Δ. Μακεδονίας ΔΕΗ Α.Ε., Όλγα Κούρτογλου, Δρ. Λογοτεχνίας και Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Γιοχάνεσμπουρκ, Βασίλης Κωτούλας, Οικονομολόγος-Γεν. Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας. Στη μουσική ο Βαγγέλης Τζημόπουλος.

«Ο κηπουρός» είναι ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, που κινείται χρονικά ανάμεσα στο σήμερα και την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Ο πρωταγωνιστής, Νίκος Φρανζής, θέλοντας να κάνει μια νέα αρχή, μετακομίζει σε άλλη πόλη και ξεκινά να δουλεύει ως κηπουρός. Μία τυχαία ανακάλυψη στην αποθήκη του αρχοντικού θα ανατρέψει τα έως τότε δεδομένα. Πόσο θα επηρεάσει τη δική του ζωή και των ενοίκων; Παράλληλα, το αμαρτωλό παρελθόν της προηγούμενης γενιάς, κατά τα αμφιλεγόμενα χρόνια της γερμανικής κατοχής, εξακολουθεί να αποτελεί ένα αγκάθι για την καθημερινότητα των ηρώων, υπενθυμίζοντας πως τίποτα δε μένει ανεπηρέαστο στο απυρόβλητο του χρόνου.

*Έργο εξωφύλλου: Κώστας Ντιός

O Θανάσης Στ. Καρανάνος είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ. Γεννήθηκε στην Κοζάνη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ε.Α.Π. Από τις Εκδόσεις Παρέμβαση κυκλοφορεί, επίσης, το βιβλίο του «Η εκδίκηση».

 


Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button