ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αποκαλυπτικές εικόνες από δορυφόρο: Το μέγεθος της καταστροφής στη Τζαμπαλίγια μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Δείτε τον καταυλισμό πριν και μετά τα αεροπορικά πλήγματα που στοίχησαν τη ζωή σε 195 ανθρώπους

Νέες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από δορυφόρο αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπαλίγια, ο οποίος βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ προχθές Τρίτη και χθες Τετάρτη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 195 άνθρωποι, σύμφωνα με τη Χαμάς.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Maxar Technologies δείχνουν τον καταυλισμό πριν και μετά τα ισχυρά αεροπορικά πλήγματα, που σύμφωνα με το Ισραήλ είχαν ως στόχο να εξοντώσουν ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης που βρίσκονταν στην περιοχή.

Δείτε παρακάτω τον καταυλισμό πριν και μετά τους τραυματισμούς:

meta

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε εχθές ότι οι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας «θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου».

«Λαμβανομένου υπόψη του υψηλού αριθμού των θυμάτων μεταξύ των αμάχων και του μεγέθους των καταστροφών μετά τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, εκφράζουμε σοβαρούς φόβους ότι αυτές είναι δυσανάλογες επιθέσεις που θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου», έγραψε η Ύπατη Αρμοστεία σε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Το Ισραήλ βομβάρδισε επανειλημμένα τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια προχθές και χθες, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές σε αυτήν την πυκνοκατοικημένη περιοχή και τον θάνατο αρκετών δεκάδων ανθρώπων, σύμφωνα με τη Χαμάς. Το Ισραήλ εξήγησε την Τρίτη ότι είχε στοχοθετήσει έναν διοικητή της Χαμάς, τον Ιμπραχίμ Μπιάρι, που θεωρείτο ένας από τους υπευθύνους της αιματηρής επίθεσης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στις 7 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button