Β/Α ΑιγαίοΒόρειο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Εκδήλωση θηλασμού και Μητρότητας στη Μαρίνα Μυτιλήνης

Τη 14η Πανελλαδική Εκδήλωση Εορτασμού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει στην οποία συμμετέχει και η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, με εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 5 Νοεμβρίου τις 11 το πρωί. Πρόκειται για μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, που θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Μυτιλήνης.

Σκοπός της εκδήλωσης-γιορτής του Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας με φετινό σύνθημα “Υποστήριξη-Ενημέρωση-Ενθάρρυνση της θηλάζουσας”.

Το 2010, για πρώτη φορά, η πρωτοβουλία λίγων μητέρων οι οποίες είχαν σαν απώτερο σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες, ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση-γιορτή για τον Θηλασμό, που πλέον αποτελεί, για τη χώρα μας, σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανώτριες τονίζουν: «Κάθε χρόνο εδώ και 14 χρόνια μητέρες θηλάζουσες, πρώην θηλάζουσες, εγκυμονούσες και υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού, συναντιόμαστε και «γιορτάζουμε» όλοι μαζί τον μητρικό θηλασμό με στόχο την Υποστήριξη-Ενημέρωση-Ενθάρρυνση της θηλάζουσας. Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις μας πλέον μπορεί να αριθμούν 14 χρόνια παρουσίας, όμως η ανάγκη για ευαισθητοποίηση, αφύπνιση και υποστήριξη των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα», όπως φαίνεται δεν έχει εξαλειφθεί. Καθημερινά μέσα από την αλληλεπίδρασή μας με άλλες μητέρες, γίνεται αντιληπτό ότι η θηλάζουσα χρήζει υποστήριξης, ενημέρωσης και ενθάρρυνσης στο μοναδικό ταξίδι, αυτό της μητρότητας. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας συνεχίζει να προσφέρει τόσα χρόνια εθελοντικά και ανιδιοτελώς βοήθεια, ενημέρωση, πληροφορία και γνώση, ώστε να μπορεί να βρίσκει η κάθε θηλάζουσα από κάθε άκρη της Ελλάδας ό,τι χρειάζεται και ό,τι έχει ανάγκη για να μπορέσει να ξεκινήσει το ταξίδι του θηλασμού, να το συνεχίσει όσο επιθυμεί εκείνη και το παιδί της, αλλά κυρίως να μπορέσει να απολαύσει τη φυσικότητα και το μεγαλείο του.

Η γιορτή μας, κάθε χρόνο με μαγικό τρόπο καταφέρνει να ενώνει και να συνδέει μεταξύ τους όλες τις θηλάζουσες της Ελλάδας, όλες εκείνες που θήλασαν, θηλάζουν και θα θηλάζουν, καθώς και όλες εκείνες που προσπαθούν με όποιον τρόπο μπορούν να διαδώσουν τη φυσικότητα και τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button