Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

Το είπε και το έκανε, ο Φίτσο ενισχύει τα σύνορα, “όχι άλλοι μετανάστες!”

Ο νέος πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο τίμησε την προεκλογική του υπόσχεση για πάταξη της παράνομης μετανάστευσης, ανακοινώνοντας μαζική ανάπτυξη αστυνομικών μονάδων και ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων Σλοβακίας-Ουγγαρίας. Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την ορκωμοσία, η νέα κυβέρνηση της χώρας, υπό την ηγεσία του αριστερού λαϊκιστικού κόμματος Smer του Fitz, ενέκρινε σκληρότερα μέτρα στα σύνορα, τα οποία συχνά έχουν χρησιμοποιηθεί ως οδός διέλευσης για παράνομες αφίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Φοβόμαστε πολύ μια σημαντική επιδείνωση της μεταναστευτικής κατάστασης. Υποσχεθήκαμε στο κοινό ότι θα προστατεύσουμε τη Σλοβακία από την παράνομη μετανάστευση», είπε ο Φίκο, προσθέτοντας ότι η απόφαση να ενισχυθούν τα σύνορα ελήφθη αφού η Σλοβακία κατέγραψε περισσότερους από 46.000 παράνομους μετανάστες να εισέρχονται στο έδαφός της από την αρχή του έτους, μια αύξηση άνω των 700 τοις εκατό σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
«Θα αναπτύξουμε τεράστιες δυνάμεις για να υπερασπιστούμε τα πράσινα σύνορά μας με την Ουγγαρία», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Matus Sutaj Estok. «Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι με τη νέα κυβέρνηση ήρθε μια νέα προσέγγιση στην παράνομη μετανάστευση».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button