ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Ξόδεψαν λιγότερα φέτος από ότι πέρυσι οι καταναλωτές – Ζωηρή η κίνηση στα καταστήματα το Μ. Σάββατο (vid)

Κάποιες τελευταίες αγορές, κυρίως για εργαζόμενους που τις τελευταίες ημέρες δεν τα κατάφεραν, κινητοποίησαν από νωρίς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου την αγορά του Ηρακλείου

Ζωηρή ήταν η κίνηση στα καταστήματα του Ηρακλείου από νωρίς το πρωί, αν και το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών ήδη ολοκλήρωσαν τις αγορές τους.

Ως Έλληνες όπως είπαν και φέτος περίμεναν αρκετοί την τελευταία στιγμή για να ολοκληρώσουν τις αγορές τους, αν και η αγοραστική κίνηση ήταν φέτος πιο υποτονική από πέρυσι. Στην ζωηρή εικόνα της πόλης, συνέβαλαν ωστόσο, εκείνοι που κατέβηκαν μια βόλτα στο κέντρο της πόλης για ένα καφέ, αλλά και  τουρίστες . 

Κάποιες τελευταίες αγορές, κυρίως για εργαζόμενους που τις τελευταίες ημέρες δεν τα κατάφεραν, κινητοποίησαν από νωρίς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου την αγορά του Ηρακλείου. 

Η κίνηση από την έναρξη κιόλας του ωραρίου ήταν ζωηρή, με τους καταναλωτές να έχουν βέβαια κάνει το μεγαλύτερο μέρος των αγορών τους , ωστόσο να αφήνουν για την τελευταία στιγμή κάποιες συγκεκριμένες αγορές. 

Ότι από τις αγορές που ξεχώρισαν ήταν αυτές για το πασχαλινό τραπέζι, τόνισαν οι καταναλωτές, οι οποίοι πάντως φάνηκε σε σχέση με πέρυσι να αφιερώνουν λιγότερα χρήματα για τις αγορές τους…. Με το δώρο του Πάσχα να φτάνει μετά βίας για να καλύψει ένα μικρό όπως τόνισαν μέρος, των αγορών των ημερών και πάντως να φεύγει εξολοκλήρου πριν έρθει το Πάσχα. 

Οι έμποροι τηρουμένων των αναλογιών εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι, αναγνωρίζοντας πάντως παρά την οικονομική  στενότητα του κόσμου, ότι πλέον η στροφή προς τις τοπικές επιχειρήσεις είναι μια πραγματικότητα. 

Με την εκπνοή της εορταστικής περιόδου στην αγορά το κλίμα ήταν εορταστικό με  τις ευχές να ανταλλάσσονται με θέρμη, εν μέσω μιας ταυτόχρονα καλοκαιρινής εικόνας που διαμορφώνονταν από το πλήθος των επισκεπτών και των ντόπιων στα καφέ της πόλης, αλλά και των τουριστών που είτε κατά μόνας είτε σε ομάδες σεργιάνιζαν σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου.   

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button