Διεθνής επικαιρότητα

Στη Βουλγαρία η πρώτη διεθνής Ολυμπιάδα Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Βουλγαρία θα φιλοξενήσει την πρώτη Διεθνή Ολυμπιάδα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών σήμερα, Τρίτη 26/12. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Μπουργκάς (στη Μαύρη Θάλασσα) το καλοκαίρι του 2024.

Εβδομάδες αφότου ανακοινώθηκε, ομάδες από 15 χώρες και εκπρόσωποι από κορυφαία πανεπιστήμια έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση για συμμετοχή στην Ολυμπιάδα, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Επιστημών Γκαλίν Τζοκόφ, κατά τη διάρκεια μιας τελετής βράβευσης της βουλγαρικής ομάδας κυβερνοασφάλειας. Η ομάδα αποτελείται από μέλη ηλικίας 14 έως 25 ετών. Φέτος, έκαναν το ντεμπούτο τους στον διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας της ΕΕ (EU Cybersecurity Challenge) και κατατάχθηκαν 19οι.

Ο Βούλγαρος υπουργός υπενθύμισε πως στο παρελθόν η Βουλγαρία οργάνωσε πολλές διεθνείς Ολυμπιάδες και διαγωνισμούς, όπως την πρώτη Ολυμπιάδα στην τεχνολογία της πληροφορικής, που πραγματοποιήθηκε στο Πράβετς (δυτική Βουλγαρία) το 1989. Η Βουλγαρία οργάνωσε επίσης μια ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα για την εκπαίδευση στην Κοινωνία των Πολιτών.

«Μπορούμε να εργαστούμε από κοινού στο να πραγματοποιήσουμε έναν διεθνή διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας», τόνισε ο υπουργός.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button