ΚρήτηΤοπικές Είδησης

Αδιανόητη φρίκη: Πατέρας έσπασε τον λαιμό του μωρού του και το άφησε να πεθάνει

Ο μικρός Ollie Davis, από το Leicester, είχε υποστεί 40 κατάγματα στα μικροσκοπικά του άκρα και μια σειρά από εγκεφαλικές κακώσεις, και δράστης ήταν ο πατέρας του σύμφωνα με το δικαστήριο, ο οποίος τον κακοποίησε φρικτά, τον Οκτώβριο του 2017

Ένας πατέρας, στη Βρετανία, ο οποίος έσπασε τον λαιμό του ενός μηνός μωρού του και το άφησε να βασανίζεται για περισσότερο από μια εβδομάδα πριν το παιδί υποκύψει τελικά στα τραύματά του, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο μικρός Ollie Davis, από το Leicester, είχε υποστεί 40 κατάγματα στα μικροσκοπικά του άκρα και μια σειρά από εγκεφαλικές κακώσεις, και δράστης ήταν ο πατέρας του σύμφωνα με το δικαστήριο, ο οποίος τον κακοποίησε φρικτά, τον Οκτώβριο του 2017.

Η κακοποίηση κράτησε πολλές ημέρες πριν από τον θάνατο του παιδιού, ίσως και δέκα. Πάντα σύμφωνα με το δικαστήριο, η μητέρα του Ollie, η Κάλεϊ Ντράιβερ, παρακολουθούσε αμέτοχη και δεν έκανε τίποτα για να σώσει το παιδί της.

Τα τραύματα του μωρού έμοιαζαν με τροχαίου δυστυχήματος. Όταν ρωτήθηκε στην διάρκεια της ανάκρισης, ο πατέρας Μάικλ Ντέιβις, δεν έδειξε κανένα σημάδι συναισθήματος ή μεταμέλειας και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε “ιδέα” για το πώς ο μικρός πέθανε.

Καταδικάστηκε σε ισόβια

Ο Ντέιβις καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια με ελάχιστη ποινή 22 ετών για τη δολοφονία, ενώ η Ντράιβερ, η οποία όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, έχει διανοητική ηλικία λίγο πάνω από 11 ετών, φυλακίστηκε για επτά χρόνια. Θα εκτίσει την ποινή της σε φυλακή που ταιριάζει περισσότερο σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι ένορκοι άκουσαν πώς το βρέφος είχε σπασμένα πλευρά, κατάγματα στο κρανίο, στην κλείδα, στα δυο χέρια και σε όλες τις αρθρώσεις των τεσσάρων άκρων του, όταν έφτασε στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε την ίδια ημέρα της εισαγωγής του.

Ο “σπασμένος” λαιμός του, το κάταγμα έγινε περίπου 4 ημέρες πριν από το θάνατό του, κρίθηκε από τους παθολόγους ότι ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός.
Καταδικάζοντας σήμερα τον Davis, ο δικαστής δήλωσε ότι η δολοφονία του μωρού τον Οκτώβριο του 2017 περιλάμβανε έναν “καταστροφικό” θανατηφόρο τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης που προκλήθηκε έως και οκτώ ημέρες πριν από τον θάνατο.

paTERAS

Ο δικαστής, δήλωσε ότι οι ιατροί εμπειρογνώμονες είχαν επιβεβαιώσει ότι ο Ollie υπέστη 23 κατάγματα πλευρών και άλλα τραύματα που συνήθως παρατηρούνται μετά από “αυτοκινητιστικό δυστύχημα υψηλής ενέργειας”, εννοώντας με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Αφού είπε ότι ήταν βέβαιος ότι ο Davis προκάλεσε όλους τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια τεσσάρων ξεχωριστών ολονύκτιων βίαιων “επεισοδίων” βίας, ο δικαστής πρόσθεσε: «Τουλάχιστον πέντε διαφορετικοί μηχανισμοί απαιτούνταν για να προκληθεί αυτή η τρομερή σειρά τραυματισμών.  “Michael Davis, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας απογοητεύτηκες και θύμωσες και αυτό οδήγησε σε τρομερή βία. Του επιτεθήκατε πολλές φορές. Οι επιθέσεις στις διάφορες μορφές τους ήταν επίσης βίαιες – ιδίως ο θανάσιμος τραυματισμός στον αυχένα».

Με το να μην αναζητήσει ιατρική βοήθεια, ο Davis έδειξε “ανάλγητη αδιαφορία” για τον πόνο του Ollie, είπε επίσης ο δικαστής.  ‘Ο Ollie θα είχε υποστεί έντονο πόνο. Καθένας από τους τραυματισμούς προκλήθηκε από εσάς, τον Michael Davis και είμαι βέβαιος ότι εσείς, Κάλεϊ Ντράιβερ (η μητέρα), δεν προκαλέσατε κανένα τραυματισμό στον Ollie”, είπε ο δικαστής πριν εκδώσει την ποινή.

Ο δικαστής είπε στην Ντράιβερ ότι είχε ξεκάθαρα πει ψέματα κατά τη διάρκεια της δίκης και ότι πρέπει να άκουσε τον άντρα της να ουρλιάζει όταν τραυμάτιζε το παιδί. Είπε ακόμα ότι τα τραύματα στο χέρι του Ollie θα του προκαλούσαν “αφόρητους πόνους” και ότι ήταν “αδιανόητο” να μην ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Αλλά είπε ότι η υγεία της “δικαιολογεί μια φιλεύσπλαχνη προσέγγιση” στην καταδίκη.

Mitera Vrefous

Η μητέρα

Η Narita Bahra, η οποία εκπροσώπησε τη μητέρα του Ollie Driver, δήλωσε ότι η πελάτης της είχε σκλήρυνση κατά πλάκας η οποία επιδεινωνόταν, κλινική κατάθλιψη και νοητική ηλικία λίγο πάνω από 11 έτη. Ζήτησε από τον δικαστή να αναστείλει την ποινή φυλάκισης της μητέρας.

Αναφερόμενη στα μεγαλύτερα παιδιά της Driver, τα οποία ζουν με τον πατέρα τους, είπε: «Η Kayleigh Driver παρουσιάζεται ως μια πολύ τραγική φιγούρα. Είναι μια γυναίκα με θετικό μέχρι πρότινος καλό χαρακτήρα και φρόντιζε μόνη της τρία παιδιά επί δύο χρόνια, μέρα και νύχτα, ως μονογονέας.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτά τα παιδιά έπαθαν κακό. Δεν υπάρχει καμία τιμωρία που θα είναι μεγαλύτερη από την ταλαιπωρία που έχει υποστεί από τον θάνατο του Όλι.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στη ζωή αυτής της γυναίκας. Δεν υπάρχει κανένα όφελος από τον σωματικό εγκλεισμό. H μητέρα αθωώθηκε από την κατηγορία του φόνου, αλλά καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλακή, επειδή προκάλεσε ή επέτρεψε την βαριά σωματική βλάβη και τον θάνατο ενός παιδιού».

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button