Δ/Σ ΕλλάδαΔυτική ΕλλάδαΤοπικές Είδησης

ψηφοδέλτιο εμπειρίας, ανανέωσης και διεύρυνσης…

Φουλάρει ο Νεκτάριος Φαρμάκης για τη δεύτερη θητεία του ως περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Και προς το παρόν «παίζει» μόνος καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αναζητούν ακόμη υποψήφιο.

Ο νυν περιφερειάρχης ανακοινώνει σωρηδόν ονόματα που θα συμμετάσχουν στον συνδυασμό του ο οποίος θα έχει περισσότερους υποψηφίους από το 2019 λόγω των αλλαγών στον νόμο για την Αυτοδιοίκηση. Κάνει ωστόσο και εκδηλώσεις απολογισμού, όπως αυτή για το ΕΣΠΑ στο Αγρίνιο, ενώ την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζει τα αποκαλυπτήρια ονόματος και εμβλήματος του συνδυασμού.

Η κατάρτιση του συνδυασμού ωστόσο είναι μια ενδιαφέρουσα εξίσωση καθώς πρέπει να σηματοδοτεί εμπειρία και ανανέωση αλλά και διεύρυνση. Και φαίνεται πως αυτά επιτυγχάνονται…

Ο «γρίφος»

Γρίφο ωστόσο αποτελεί η περίπτωση της χωρικής σήμερα αντιπεριφερειάρχου Μαρίας Σαλμά. Το 2019 η συμμετοχή της οριστικοποιήθηκε λίγο πριν την κατάθεση των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο και πρώτευσε με διαφορά. Είχε μάλιστα πάρει «μεταγραφή» από τον δήμο Αγρινίου. Η συμμετοχή της τώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί και μάλλον δεν αποτελεί αυτό έκπληξη καθώς διάφοροι κύκλοι διακινούν επίμονα το όνομα της για τις δημοτικές εκλογές της Αμφιλοχίας. Η απόφαση της μάλλον θα ληφθεί προς το τέλος…

Οι εν ενεργεία…

Υποψήφιοι βέβαια θα είναι εκ νέου οι δυο αντιπεριφερειάρχες Θανάσης Μαυρομμάτης (Υποδομών και Έργων Δυτικής Ελλάδας) και Λάμπρος Δημητρογιάννης (Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος). «Πυλώνες» της περιφερειακής αρχής κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο. Ο Μαυρομμάτης μάλιστα άνοιξε και τον χορό των εκδηλώσεων.

Επτά περιφερειακούς συμβούλους Αιτωλοακαρνανίας έχει σήμερα ο συνδυασμός. Στους αντιπεριφερειάρχες αναφερθήκαμε…Μένουν τέσσερις.

Θα είναι εκ νέου υποψήφια η βιοχημικός από το Αγρίνιο Αμαλία Πολονύφη Βούλγαρη, σήμερα εντεταλμένος σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Παρομοίως θα είναι ο γεωπόνος Γιώργος Κοντογιάννης , Εντεταλμένος Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες σε θέματα Εγγείων Βελτιώσεων, που θα δώσει εκ νέου την μάχη στις περιφερειακές εκλογές παρά τα σενάρια που τον ενέπλεξαν στα δημοτικά του Θέρμου όπου στο παρελθόν διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος. –

Λογικά θα είναι εκ νέου και ο Γεωπόνος, εκ Βόνιτσας ορμώμενος, Μιχάλης Γούδας, σήμερα Εντεταλμένος Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες σε θέματα συντονισμού των παραγωγικών τάξεων και συνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής

Δεν θα είναι εκ νέου υποψηφία η Αγγελική Χαλιμούδρα , αστυνομικός με σημείο αναφοράς το Ξηρόμερο, για προσωπικούς λόγους αλλά με έμφαση σημειώνει πως «στηρίζω το Νεκτάριο Φαρμάκη με όλη μου την καρδιά και τις δυνάμεις μου».

Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι πολλοί ωστόσο που διεκδίκησαν την ψήφο των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας στις περιφερειακές εκλογές του 2019. Ενδεικτικά ο λόγος για τους Παναγιώτα Δακαλάκη, Κώστα Σύρρο, Περικλής Γερμανός, Χαράλαμπος Καραπάνο Δημοσθένη Ταμπακέλη κ.α.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τους Άγγελο Σταυρόπουλο, Νίκο Παπαγεωργίου και Σταύρο Λαϊνά (δηλώνει πως δεν έχει πάρει οριστική απόφαση για περιφέρεια ή δήμο Αγρινίου) κ.α.

Ανακοινώθηκαν ήδη…

Πολλά είναι τα πρόσωπα που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Κατά αλφαβητική σειρά: ο Βασίλης Βλάχος, γνωστός επαγγελματίας της εστίασης του Αγρινίου. Ο Παναγιώτης Γκόλιας από το Ξηρόμερο με ενασχόληση και στα δημοτικά του τόπου του. Ο Λεωνίδας Δανιάς από την ορεινή Ναυπακτία, επιχειρηματίας στον τουρισμό. Ο Κώστας Δαουτίδης από το Νεοχώρι Μεσολογγίου, δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικά στον πρωτογενή τομέα, δημοτικός σύμβουλος. Η Νικολέτα Κιρκινέζου από το Μεσολόγγι που δραστηριοποιείται  στο χώρο των τουριστών καταλυμάτων. Ο Κωνσταντίνος Ντούπης από το Αγρίνιο, συνταξ. δημοτικός υπάλληλος με μεγάλη πολιτική παρουσία.

Ο Στυλιανός Μπλέτσας από το Αγρίνιο, πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με πολύπλευρη παρουσία. Ο Ευάγγελος Σακκάς από την Κατούνα, εκπαιδευτικός-φιλόλογος Ειδικής Αγωγής. Ο Παναγιώτης- Γρηγόρης Σαραλιώτης από το Αγρίνιο, μόλις 18 ετών, από τις πανελλαδικές στις…εκλογές. Η Πηνελόπη Σιδηρά από το Νεοχώρι Μεσολογγίου, διαμένει στο Αγρίνιο και δραστηριοποιείται στο χώρο της ασφάλειας τροφίμων και της διασφάλισης ποιότητας.

Ο Απόστολος Παπαϊωάννου από τη Ναύπακτο, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Ο Φώτης Σκληρός, Καθηγητής Φυσικός από το Περιθώρι με μεγάλη προσφορά στην παιδεία και παρουσία στο συνδικαλισμό και στη ΝΔ.  Ο Γιάννης Σύψας , Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, από τη Ναύπακτο όπου έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος .

Η διεύρυνση και η ονοματολογία…

Ο συνδυασμός του Νεκτάριου Φαρμάκη δεν είναι περιχαρακωμένος πολιτικά και η διεύρυνση σηματοδοτείται από πολλά πρόσωπα και στους τρεις νομούς. Πέραν όσων συμμετέχουν έχουν βολιδοσκοπηθεί και πρόσωπα- έκπληξη, όπως γυναίκα της αυτοδιοίκησης και άτομο του αθλητισμού. Επίσης πρόσωπο στην περιοχή της Αμφιλοχίας. Σημειωτέον η συμμετέχουσα Πένυ Σιδηρά ήταν στο παρελθόν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Συζήτηση έγινε και με άτομο της αγοράς με αναφορά στην Κεντροαριστέρα.

Οι επόμενες ανακοινώσεις και οι φήμες…

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν πολλές ανακοινώσεις. Η ονοματολογία είναι πλούσια αλλά όχι πάντα βάσιμη. Βεβαία και ηχηρή είναι η συμμετοχή του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Νίκου Κατσακιώρη. Στα σενάρια διακινήθηκε το όνομα του ναυπάκτιου προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστου Παΐσιου. Πρόσωπο το τοπικού ποδοσφαίρου φέρεται πιθανό να συμμετάσχει ενώ ακούστηκε και το όνομα αντιδημάρχου Μεσολογγίου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button