Β/Α ΑιγαίοΝότιο ΑιγαίοΤοπικές Είδησης

“Δεν ευθύνεται το Ισραήλ για το “χτύπημα” στο νοσοκομείο της Γάζας

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να συνεχίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, κατά την επίσκεψή του σε αυτό το έθνος μετά τη θανατηφόρα επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας που πολλά μουσουλμανικά έθνη κατηγορούν τη Δυτική Ιερουσαλήμ.  Ο Αμερικανός ηγέτης έριξε την ευθύνη στις παλαιστινιακές μαχητικές ομάδες. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το τι τον έκανε τόσο σίγουρο γι’ αυτό, ο Μπάιντεν απάντησε: «τα στοιχεία που μου έδειξε το Υπουργείο Άμυνας μου» αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ουάσιγκτον θα στέκεται για πάντα στο πλευρό του Ισραήλ, είπε ο Μπάιντεν.
«Έρχομαι στο Ισραήλ με ένα μόνο μήνυμα – δεν είσαι μόνος», είπε μετά από συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Εφόσον οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται και εμείς θα είμαστε για πάντα, δεν θα σας αφήσουμε ποτέ να είστε μόνοι», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ που εξαπέλυσε η μαχητική οργάνωση Χαμάς με έδρα τη Γάζα την πιο θανατηφόρα για τον εβραϊκό λαό από το Ολοκαύτωμα, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν θα μείνει αδρανής μπροστά σε μια παρόμοια απειλή στο μέλλον.
«Έφερε στην επιφάνεια οδυνηρές μνήμες και σημάδια που άφησαν χιλιετίες αντισημιτισμού και γενοκτονίας του εβραϊκού λαού».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button