ΘεσσαλίαΤοπικές Είδησης

Όταν ο Πολυχρονόπουλος μαγείρευε στο Βόλο για τους πλημμυροπαθείς

Στο μάτι του κυκλώνα και στη δίνη των αποκαλύψεων έχει μπει τις τελευταίες ημέρες Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Ένας άνθρωπος με τεράστια κοινωνική προσφορά και σημαντικό έργο βλέπει την προσωπική του ζωή να κρεμιέται στα μανταλάκια και από ιδρυτής και ψυχή του “Άλλου Ανθρώπου”, έγινε μέσα σε ένα βράδυ… εθισμένος τζογαδόρος.

Το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος τον καλεί να δώσει εξηγήσεις σχετικά με υπέρογκα ποσά από δωρεές, που πέρασαν από ατομικούς λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων και κατέληξαν σε… τυχερά παιχνίδια.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έρχεται στον Βόλο, λίγα 24ωρα μετά την καταστροφική πλημμύρα του Daniel που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας.

Φέρνει μαζί του το καζάνι του, υλικά για την παρασκευή φαγητού και μαζί με Βολιώτες εθελοντές στήνει ένα πρόχειρο μαγειρείο στο προαύλιο του ιερού ναού Αγίου Τρύφωνα. Με τη συμμετοχή ντόπιων μαγειρεύουν και διανέμουν 1.000 μερίδες φαγητού για πλημμυροπαθείς, που έχασαν τα σπίτια τους, όταν αυτά υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την φονική κακοκαιρία.

Το μαγειρεμένο φαγητό μοιράστηκε στις εγκαταστάσεις του Στεκιού Μεταναστών στην οδό Λαχανά. Μαζί του μεταξύ άλλων η ιστορικός τέχνης Φαίη Τζανετουλάκου, η οποία μίλησε αποκλειστικά στο TheNewspaper.gr.

«Είχα βοηθήσει στην κουζίνα του. Είχα μαγειρέψει. Το έκανα κατά τη διάρκεια της πλημμύρας 2-3 φορές. Πήρα τρόφιμα, τα πήγα εκεί, τα μαγειρέψαμε. Ήταν πολύ εργατικός, το έβλεπα ότι ήθελε να προσφέρει. Αποκόμισα την καλύτερη άποψη. Όλα τα φαγητά μαγειρεύτηκαν εκείνη την ώρα. Είχε φέρει κι εκείνος υλικά από την Αθήνα. Ήταν μία συγκινητική ιστορία της ζωής μου. Όλα αυτά τα ακούω, όπως άκουσα και τα άλλα για τον πατέρα Αντώνιο. Όντως μπορεί να έπαιξε στα φρουτάκια. Κάποια χρήματα μπορεί αν ήταν και δικά του. Δεν ξέρω. Τα χρήματα που σπαταλά το Κράτος και οι Δήμοι δε μας απασχολούν και έπιασαν αυτόν. Τον στηρίζω. Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν άνθρωπο. Αλλά είδα ότι φόρτωσε πράγματα, έφερε το αυτοκίνητο του. Ήταν ευάρεστο το έργο του. Τον παρακολουθούσα μετά. Έχω πάει και στην Αθήνα και έχω δει την εργασία του. Τον εκτιμώ. Είναι πονεμένος άνθρωπος, ξεκίνησε με δυσκολίες, νομίζω ήταν άστεγος κι έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Είμαι επιφυλακτική για όσα ακούγονται».

Άλλη μία εθελόντρια που βρέθηκε κοντά στον Κ. Πολυχρονόπουλο στη διάρκεια της δράσης του στον Βόλο ήταν η Μ.Α.

«Βγήκαμε αμέσως στον δρόμο με τον άντρα μου, μόλις πλημμύρισε η πόλη. Μας πήρε τηλέφωνο μία φίλη που είναι εθελόντρια στον “Άλλο άνθρωπο” και μας είπε ότι έρχονται Βόλο. Εμείς πήγαμε υλικό και βοηθήσαμε να συσκευάσουμε μερίδες. Δε δώσαμε λεφτά. Μόνο υλικά. Μαγείρευε εκείνος κι εμείς οι εθελοντές. Μετά έφυγε για την Καρδίτσα και συνεργάστηκε με το Κομμουνιστικό στέκι – στέκι αλληλεγγύης και όταν χρειαζόμουν πράγματα για οικογένειες, πχ πάνες και γάλατα, μιλούσα μαζί του και μου έδινε το πράσινο φως να πάω να πάρω και να δώσω. Βοήθησε πολύ κόσμο που του έστελνα. Μόνο καλό έχω να πω. Αλλά δεν τον ξέρω προσωπικά. Όσες φορές τον κάλεσα όμως στο τηλέφωνο, είχα ελευθέρας. Το μόνο που με ρωτούσε είναι αν είναι τσεκαρισμένες οι οικογένειες. Γιατί πολλά γίνονται» λέει αποκλειστικά στο TheNewspaper.gr.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button